Lena Dunham je skupaj z igralsko kolegico Americo Ferrero nastopila na demokratski konvenciji v Philadelphii, kjer sta izrazili podporo Clintonovi. Foto: EPA
Lena Dunham je skupaj z igralsko kolegico Americo Ferrero nastopila na demokratski konvenciji v Philadelphii, kjer sta izrazili podporo Clintonovi. Foto: EPA

Avtorica serije Punce, v kateri igra tudi osrednjo vlogo, je med predsedniško kampanjo v ZDA večkrat izjavila, da se bo, če njeno favoritko premaga milijarderski nepremičninski mogotec, odselila čez mejo: "Poznam lep kraj v Vancouvru in delam lahko tudi od tam. Poznam veliko ljudi, ki grozijo, da bodo odšli, ampak jaz bom res." Zdaj, ko se je Trumpova zmaga res zgodila, pa se je odločila, da ne gre nikamor. Na Instagramu je z daljšim zapisom utemeljila, zakaj.

"Lahko preživim v tej državi, MOJI državi ..."
30-letna Dunhamova piše, da je dobila že več ne ravno prijaznih sporočil, v katerih ji neznanci želijo, naj "svojo rit že spoka čez mejo v Kanado". Odgovarja jim: "Spoznala sem, da lahko preživim, tudi kot judovska aktivistka za pravico do splava, ki je bila spolno napadena, ima homoseksualno osebo v družini in verjame, da smo vsi lahko prav lepo enakopravni. Lahko preživim v tej državi, MOJI državi ..." O svojih prejšnjih izjavah glede selitve v Kanado pa je povedala: "Lažje se je šaliti o selitvi v Kanado, težje pa je videti in imeti rad ljudi, ki polnijo tvoj nabiralnik s sovraštvom ... A sem voljna poskusiti. Boste poskusili z mano?"

Takoj po Hillaryjinem porazu na volitvah je Lena, njena goreča podpornica, ki je dejavno sodelovala v kampanji leto in pol, objavila odprto pismo, v katerem je razkrila, kako zelo razočarana je bila po Trumpovi zmagi (tam je omenila izpuščaje in neutolažljivi jok), a sklenila v bojevitem duhu: "Ne bomo pustili, da nam zavlada strah."

Have a Happy Thanksgiving Love, L

A photo posted by Lena Dunham (@lenadunham) on Nov 23, 2016 at 2:22pm PST