Ana dviguje toliko prahu, da bo zagotovo uspešna tudi po koncu teniške kariere. Foto: EPA
Ana dviguje toliko prahu, da bo zagotovo uspešna tudi po koncu teniške kariere. Foto: EPA
Ana Ivanović in Adam Scott
Bo ljubezen z Adamom trajala?
Ana Ivanović
22-letnica izbranca pogosto spremlja na turnirjih, z njim je v Avstraliji preživela tudi božič in silvestrovo. Foto: EPA

Temnolasa Srbkinja, ki velja za eno najprivlačnejših športnic na svetu, se v teh dneh mudi v rodnem Beogradu, kjer jo čaka ekipni dvoboj z Rusinjami. V pogovoru za srbsko spletno stran Blic je sproščeno kramljala o življenju zunaj teniških igrišč, spominu na Beograd in modi.

Na vprašanje, ali jo moti, da jo nekateri bolj kot po teniških dosežkih poznajo po zunanjem videzu, je odgovorila, da vsako dekle rado dobi kompliment za svojo lepoto, da pa se zaveda, da jo poznajo tudi zaradi videza.

"Res je, da me pogosto primerjajo z Ano Kurnikovo, ampak jaz sem že osvojila en turnir za grand slam in dozkazala, da sem tudi dobra športnica," je dejala Ana, ki je po koncu ljubezni s španskim tenisačem Fernandom Verdascom že nekaj časa srečna z avstralskim golfistom Adamom Scottom. Njegova podpora in podpora staršev ter prijateljev ji pomenita ogromno. "To so ljudje, ki mi pomenijo največ in za katere vem, da mi bodo vedno stali ob strani, ne glede na to, ali igram dobro ali slabo in kakšen dan je za menoj."

V kopalnici potrebuje 20 minut
V prostem času za pretirano urejanje sploh nima časa. "Vse delam na hitro, res pa je, da komaj čakam, da odidem iz garderobe in si obujem čevlje z visoko peto. A v kopalnici ne potrebujem eno uro časa, tako kot nekatere druge ženske. Dvajset minut mi povsem zadostuje," je dejala 23. igralka sveta, ki pa je bila v najboljših časih že povsem na vrhu. V visoki modi se ne najde. "Bolje je, da ima vsak človek svoj lastni okus in smisel za kombiniranje oblačil, ne pa, da le kopiči v omari drage kose."

Telefonov in spleta skoraj ne uporablja
Pogosto jo zagrabi nostalgija po Beogradu in prijateljih iz otroštva, ker pa ne uporablja velikokrat telefonov in interneta, Ana priznava, da je z njo skoraj nemogoče biti pogosto v stiku. "Ko najbolj pogrešam Beograd, poslušam domačo glasbo in si v neskončnost ogledujem slike iz preteklih let ..."

Najbolj jo sprošča obisk kina ali gledališča, veliko časa pa preživi tudi pred televizijo, saj je "nora" na filme in nadaljevanke - nekaj časa ni zamudila nobenega dela serije Beg iz zapora, zdaj pa jo je "zasvojil" Skrivnostni otok. "Čez nekaj tednov bo prišla na ekrane nova sezona te serije in zelo se je že veselim. Sem strastni gledalec nadaljevank, saj lahko eno in isto gledam po par ur skupaj. Gledala bi jih še več, a se skušam držati nazaj in ne bedeti pozno v noč."

Želi si veliko družino
Ker je o sebi dejala, da je precej zadržana in sramežljiva, ji je v bližini paparacev neprijetno - še to, da vidi svojo fotografijo v časopisu, je ne razveseli. Svoje priljubljenosti pa vsaj za zdaj še ne načrtuje izkoristiti za "skok" v zabavne vode. "Zdaj se moram osredotočiti le na tenis, nikoli pa se ne, kaj me še čaka v prihodnosti," je dejala zmagovalka na pariškem pesku leta 2008.

Nekaj pa že ve - po koncu kariere si želi postati mati, saj ima otroke zelo rada, zato si želi veliko družino. "Ko se bom odločila za naraščaj, jim želim nuditi vse, otroci bodo takrat najpomembnejša stvar. Zagotovo ne bom z njimi veliko potovala in živela 'divje'."