Sandra Bullock je postala ženska leta 2010 po mnenju revije People. Foto: EPA
Sandra Bullock je postala ženska leta 2010 po mnenju revije People. Foto: EPA

Naslovnico posebne izdaje krasi nasmejana igralka Sandra Bullock, ki so jo pri enem najbolj branih ameriških tabloidov označili za žensko leta. 46-letni igralki je leto 2010 prineslo tako vzpone kot tudi padce. Marca se je najpej o njej pisalo zaradi oskarja za glavno žensko vlogo v filmu The Blind Side, nekaj dni zatem pa so tabloide napolnile novice o nezvestobi njenega moža Jesseja Jamesa. Sandra je nato hitro vložila zahtevek za ločitev, konec aprila pa javnost šokirala z novico, da sta z Jessejem že januarja posvojila dojenčka, ki ga po ločitvi vzgaja sama.

Pri Peoplu so podelili še nekaj nazivov: igralec Michael Douglas, ki se pogumno bojuje z rakom, je postal "borec leta", naziv "heker leta" si je prislužil kdo drug kot Julian Assange, "glav'ca leta" pa je ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg. Zakonca Obama sta "par leta", britanski princ William in Kate Middleton sta "par leta na dvorih", Brad in Angelina pa sta "najbolj glamurozna starša".

Natalie Portman si je s svojim nastopom v filmu Črni labod prislužila naziv "dragulj leta na platnu", otroci igralca Willa Smitha so dobili naziv "nova generacija", delavni James Franco pa je postal "multipraktik leta". "Povratnik leta" je postal Conan O'Brien, "največ se je govorilo o paru" Taylor Swift in Jake Gyllenhaal, "z največjim slogom" pa se je odrezala Elin Nordegren ob ločitvi o Tigerja Woodsa. "Rešitev leta" so seveda čilski rudarji!