Lil Wayne je ves čas bivanja v zaporu ohranjal stik s svojimi oboževalci. Foto: Reuters
Lil Wayne je ves čas bivanja v zaporu ohranjal stik s svojimi oboževalci. Foto: Reuters
Lil Wayne
Raper se vrača nazaj na odre. Foto: EPA

Raper, ki je bil leta 2007 obsojen zaradi nedovoljenega posedovanja orožja, se vrača na prostost, še popularnejši, kot je bil pred samim odhodom. V zaporu je posnel popolnoma nov album. Njegove skladbe so našle mesto tudi na iPodu predsednika Združenih držav Amerike Baracka Obame. Povrhu vsega pa si je prislužil še večjo naklonjenost svojih oboževalcev.

"Končno svoboden!!!" s temi besedami zapisanimi na družabnem omrežju Twitter, se je raperjevega prihoda na prostost razveselil njegov dolgoletni menedžer Cortez Bryant. Kot so za tiskovno agencijo AP sporočili njegovi predstavniki za stike z javnostjo, se raper odpravlja domov v Miami, kjer pripravlja veliko zabavo.

"Nikoli nisem bil prestrašen, zaskrbljen ali obremenjen s celo situacijo," je takrat še priprti Lil Wayne sporočil prek njegove spletne strani Weezythanxyou.com, ki je vseh osem mesecev njegovim oboževalcem ponujala delni vpogled v njegovo življenje za zapahi.

Raper ima podporo pri Obami
Obama se je v pogovoru za revijo Rolling Stone pohvalil, da raperjevo glasbo posluša na iPodu. Medtem ko je nekdanji predsednik Bill Clinton pohvalil njegove raperske sposobnosti med telefonskim pogovorom za radijsko postajo v Pittsburgu in dodal: "Kar si želim zdaj je, da bi imel dobro življenje naprej."

Album že "napada" lestvice
Širša javnost je Lila Wayna spoznala po njegovih uspešnicah The Block is Hot in Lollipop. Njegov album Tha Carter III pa je bil med najbolj prodajanimi leta 2008. Na njegovem zadnjem albumu I Am Not a Human Being, ki ga je izdal med bivanjem v zaporu, septembra se je povzpel na prvo mesto lestvice Billboard 200 prejšnji mesec.