Lohanova je slavo dosegla z vlogami v filmih, kot je Past za starše, delala pa je tudi kot manekenka in pevka. Zaradi težav z mamili in alkoholom je prišla navzkriž z zakonom. Foto: Reuters
Lohanova je slavo dosegla z vlogami v filmih, kot je Past za starše, delala pa je tudi kot manekenka in pevka. Zaradi težav z mamili in alkoholom je prišla navzkriž z zakonom. Foto: Reuters

Da mora 25-letna zvezdnica za 30 dni v zapor, že petič po aretacijah leta 2007, je pretekli teden odredila pristojna sodnica. V zaporu je pristala, ker prekršila pravila pogojnega izpusta.

Kot smo že poročali, ji je sodnica Stephanie Saitner očitala, da ni odhajala na psihiatrično posvetovanje (od 19 dogovorjenih je bila na sestankih prisotna le petkrat) in da ni opravila 16 ur družbenokoristnega dela v losangeleški mrtvašnici, zato jo je obsodila na kar 300 dni zaporne kazni, od katere naj bi Lindsay zagotovo vsaj 30 dni preživela za rešetkami.

Čeprav je sodnica ukazala, da zvezdnica ne bo upravičena do hišnega zapora ali predčasne izpustitve, se temu niso mogli izogniti. Da jo bodo izpustili predčasno, je bilo pričakovati, saj je to zaradi kronične prenatrpanosti kalifornijskih zaporov pri nenasilnih prestopnikih že običajna praksa.

Lohanova je družbenokoristna dela sicer najprej opravljala v zatočišču za ženske, vendar so ji zaradi neustreznega vedenja delo tam prepovedali. Zaradi tega sme zdaj več sto ur družbenokoristnega dela opravljala le še kot hišnica v mrtvašnici, udeležiti pa se mora tudi številnih psihoterapij. Ne sme zapuščati ZDA in po novem celo za odhod iz Kalifornije potrebuje dovoljenje svojega nadzornika za pogojni izpust.

Govorice so resnične, na naslovnici bo
Kmalu po tem, ko so zvezdnico znova spustili na prostost, so iz ameriške različice Playboy sporočili: "Lindsay Lohan se bo pojavila na straneh Playboya za januar in februar, ki bo na prodajnih policah že decembra."

Novico je potrdil tudi njen predstavnik za odnose z javnostmi Steve Honig, ki je povedal, da so fotografije že posneli in da bo Lohanova krasila naslovnico revije. "Slike so fantastične in okusne. Poleg njih bo objavljen tudi intervju, ki bo bralcem predstavil drugačno plat Lindsay," je še dodal.