Luke Perry je umrl 5. marca. Foto: AP
Luke Perry je umrl 5. marca. Foto: AP

Kot je razbrati iz mrliškega lista, je bil 52-letni Perry pokopan že v ponedeljek v Tennesseeju, kjer je imel igralec drugi dom.

Kalifornijski mrliški list kot pogrebni zavod navaja pogrebni zavod Taylor in pokopališče v Dicksonu, nedaleč od Nashvilla.

Sorodna novica Ob smrti Luka Perryja: Slovo od Dylana McKaya, slovo od naše mladosti

Perry je umrl 4. marca, potem ko ga je 27. februarja na njegovem domu v Los Angelesu zadela možganska kap. Ameriški mediji so tudi objavili posnetek klica reševalcem, v katerem ženska reševalce spodbuja, naj "stopijo na plin", saj da je nujno.

Ko so reševalci prispeli na Perryjev dom, naj bi bil igralec še odziven, v bolnišnici pa so mu inducirali umetno komo, da bi možgani okrevali, a neuspešno. Po šestih dneh so morali svojci opraviti bolečo odločitev, da Perryja odklopijo z naprav, ki so ga ohranjale pri življenju.

Poročiti bi se moral avgusta

Mrliški list je bil objavljen v sredo.
Mrliški list je bil objavljen v sredo.

V sredo objavljeni mrliški list kot vzrok smrti navaja ishemično možgansko-žilno bolezen, kar je najpogostejši tip kapi.

Kot svojec oz. prvi stik je navedena Perryjeva zaročenka Wendy Madison Bauer, s katero je bil igralec skoraj 12 let in s katero bi se morala poročiti avgusta. Ravno nedavno je par razposlal vabila.

Perry je imel vse od sredine 90. let v lasti farmo v Vanleerju v Tennesseeju, 70 kilometrov zahodno od Nashvilla.

Po navedbah oblasti malega okrožja Dickson je farma registrirana kot kmetija, zato bi bilo na posesti dovoljeno družinsko pokopališče, ni pa znano, ali so Perryja pokopali na posesti ali pa na katerem od okoliških pokopališč.

Perry je farmo v ruralnem Dicksonu kupil leta 1995, ko je bil na vrhuncu slave kot lomilec ženskih src Dylan McKay v seriji Beverly Hills 90210.

V vseh teh letih se ni kaj veliko izpostavljal, razen da je kot prostovoljec sodeloval pri različnih dobrodelnih projektih. Med drugim je bil dejaven med poplavami leta 2010, ko je žrtvam poplav dostavljal vodo, oblačila in hrano.

Kaj bo z Beverly Hillsom?

Isti dan, ko je Perryja zadela kap, so napovedali vrnitev Beverly Hillsa s praktično celotno izvirno igralsko zasedbo, v kateri bi imel najmanj gostujočo vlogo tudi Perry, ki je sicer zadnja tri leta navduševal povsem novo generacijo kot Fred Andrews v mladinski seriji Riverdale.

Njegovi soigralci še vedno prebolevajo izgubo vsesplošno priljubljenega in spoštovanega igralca, produkcijo Riverdala pa so za nekaj dni začasno ustavili.

Perry je bil sin gospodinje in železarskega delavca iz Ohia, ki je, preden je dobil vlogo v 90210, neuspešno opravil 256 avdicij. Lukov oče Coy Luther Perry jr. je umrl zaradi infarkta pri komaj 35 letih.

Perryja sta preživela otroka Jack (21) in Sophie (18) iz zakona z Minnie Sharp. Ob igralčevi smrti so bili v bolnišnici zbrani vsi, vključno z zaročenko, Perryjevo mamo in Perryjevim bratom.