Madonna je očitno odločena, da bo posvojila še drugega otroka iz revne afriške države. Foto: EPA
Madonna je očitno odločena, da bo posvojila še drugega otroka iz revne afriške države. Foto: EPA

Joseph Chigona, tiskovni predstavnik Madonne, je za agencijo AP povedal, da se bo primer posvojitve triletne Chifunde James znašel pred tremi ustavnimi sodniki, ki bodo o pritožbi odločali 4. maja.

Osirotela Chifunda, katere ime pomeni v angleščini Mercy (usmiljenje, sočutje), prebiva pa v isti sirotišnici, od koder je 50-letna pevka leta 2006 prevzela dečka po imenu David Banda. Posvojitev je postala uradna dve leti pozneje.

Poleg Davida ima še dva biološka otroka, deklico Lourdes in dečka Rocca, ki sta se skupaj z mamo odpravila v Malavi letos marca, ko je Madonna prvič poskusila posvojiti Mercy.

Na sodišču so pevkino prošnjo po posvojitvi zavrnili z utemeljitvijo, da morajo imeti posvojitelji v Malaviju stalno bivališče od 18 do 24 mesecev, preden lahko posvojijo otroka. Madonnin odvetnik Alan Chinula upa, da bo s protožbo na ustavno sodišče uspel, saj je prva zavrnitev, kot pravi, "utemeljena na arhaičnem pravu izpred 50 let".

Njen tiskovni predstavnik je ob tej priložnosti za medije še povedal, da je Madonna trenutno na zdravniškem opazovanju, potem ko je pred dnevi po padcu s konja, utrpela manjše poškodbe.

J. R.