Foto:
Foto:
Reese Witherspoon in Gwyneth Paltrow
Reese Witherspoon in Gwyneth Paltrow sta zasedli drugo in tretje mesto. Foto: EPA

Mama treh otrok (dveh bioloških in enega posvojenega, pred kratkim pa je malavijsko sodišče zavrnilo njeno zahtevo po posvojitvi drugega otroka) je s turnejo Sticky & Sweet zaslužila 105 milijonov in samo v Ameriki prodala skoraj milijon albumov. Kraljica popa pa je v lanskem letu po navedbah Forbesa podpisala tudi nekaj donosnih pogodb.

"Imela je neverjetno uspešno leto," je dejala Lauren Streib, ena izmed sodelavk Forbesa, in dodala, da je Madonni uspela najuspešnejša turneja, ki je bila razprodana po vsem svetu. Zato Streibova niti ni bila presenečena nad najvišjo uvrstitvijo Madonne, ki jo avgusta pričakujemo tudi v Sloveniji.

Kraljici popa sledita igralki Reese Witherspoon in Gwyneth Paltrow. Witherspoonova je lani zaslužila "le" 24 milijonov zelencev, kmalu za petami pa ji je Paltrowova z 20 milijoni zaslužka.

Zajeten izkupiček ja Witherspoonova, mama dveh otrok, ki se je junija lani ločila od Ryana Phillippa, zaslužila s pogodbo s kozmetično hišo Avon, katere obraz je. Paltrowova si je poleg z igralstvom tretje mesto na lestvici prislužila s pogodbami z Estee Lauder in Tod's.

Upoštevali so vse finančne prilive
Kot je povedala Streibova, so na lestvico uvrščene zvezdnice z najmanj enim otrokom, upoštevali pa so vse njihove prilive na bančni račun, od prodaje, honorarjev do različnih pogodb. Pri tem je poudarila, da različne pogodbe z blagovnimi znamkami vedno pogosteje predstavljajo zajeten delež njihovih prihodkov.

Madonni, Witherspoonovi in Paltrowovi sledijo še Julia Roberts, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Heidi Klum, Kate Winslet in Faith Hill.

A. M.