Madonna je čas pred božičem preživela na sodišču. Foto: Reuters
Madonna je čas pred božičem preživela na sodišču. Foto: Reuters

Rocco mora odpotovati v ZDA čim prej, čeprav je odvetnik Ritchieja jasno izrazil, da želi fant ostati v Veliki Britaniji. Spor na manhattanskem sodišču je sprožil tudi nova nesoglasja med 47-letnim režiserjem in 57-letno pevko, ki sta se ločila pred osmimi leti.

Madonna, ki se mudi na svetovni turneji Rebel Heart, je po poročanju ameriških medijev prišla na sodišče nejevoljna in razdražena. Namreč po dogovoru o skrbništvu bi moral Rocco živeti v New Yorku pri svoji mami. Ritchiejev odvetnik Eric Buckley je poudaril, da si je Rocco premislil in se noče vrniti v New York.

Sodnik je Roccu svetoval, naj se pogovori tako z očetom kot mamo in se odloči, kje bi raje živel. Sodišče mu bo dodelilo svojega odvetnika za novo zaslišanje, toda še prej se bo moral vrniti v New York, je poročal New York Daily News.

"Otroka pošiljam v New York. Če želi še prebivati pri očetu, se mora najprej vrniti k mami," je dejal sodnik Justice Kaplan. Prav tako pa je nekdanjima zakoncema prepovedal, da se s sinom pogovarjata o pravnih vidikih primera.

Madonna je takoj po prihodu s sodišča dejala, da o zadevi ne želi govoriti v medijih, saj je vanjo vpleten mladoletnik. Njeni prijatelji pa so se oglasili kmalu potem in dejali, da je s pevko vedno težje živeti. To pa predvsem zaradi njenega življenjskega sloga, saj je 57-letna Madonna na strogi dieti, še naprej je zavezana kabali in obsedena z jogo.