Madonna bo še ta konec tedna odpotovala v Malavi, da bi tam poiskala bratca ali sestrico za Davida, Rocca in Lourdes. Foto:
Madonna bo še ta konec tedna odpotovala v Malavi, da bi tam poiskala bratca ali sestrico za Davida, Rocca in Lourdes. Foto:
Guy Ritchie in Madonna
Madonno so po ločitvi od Guya Ritchieja videvali le v objemih zelo mladih moških. Foto: EPA

50-letnica naj bi tudi drugega posvojenca našla v Malaviju, od koder je lani pripeljala Davida Bando. Kot so sporočili državni uradniki, naj bi v Malavi pripotovala še ta konec tedna in se v ponedeljek udeležila zaslišanja na vrhovnem sodišču. Nedavno je zvezdnica že dejala, da razmišlja o drugi posvojitvi, a je takrat dodala, da si želi podpore oblasti, piše BBC.

Kot je pricurljalo iz malavijske vlade, naj bi Madonna že izpolnila papirje za posvojitev, tako da bi sodišče lahko o njenem primeru razpravljalo že na začetku prihodnjega tedna. Da je proces posvojitve že stekel, je potrdil tudi neki neimenovani ameriški uradnik.

Tiskovna predstavnica Madonne Liz Rosenberg navedb ni želela komentirati, pevka pa je nedavno v odgovoru na vprašanja ene izmed revij zapisala: "Veliko ljudi - posebno naši malavijski prijatelji - pravijo, da bi moral imeti David malavijskega brata ali sestro. To je nekaj, o čemer razmišljam."

Pri prvi posvojitvi ostre kritike malavijskih oblasti
Ko je pevka posvojila Davida, so kritiki malavijski vladi očitali, da so v pevkinem primeru zaradi njene slave zaobšli zakonodajo, ki velja glede posvojitev v tujini. Potem ko se je postopek končal, je Madonna dejala, da so zapleti nastali, "ker je bila to posvojitev, ki je dejansko utrla pot oblikovanju posvojitvene zakonodaje v Malaviju".
Ob tem je takrat izrazila upanje, da bo za druge lažje posvojiti otroka iz Malavija. "Jaz sem zgled, če lahko tako rečem, za prihodnje posvojitve."

Zvezdnica ima poleg Davida dva biološka otroka, hčer Lourdes in sina Rocca. Oče prve je Carlos Leon, oče drugega pa britanski režiser Guy Ritchie, od katerega se je Madonna ločila novembra lani.

K. T.