Madonna pospešeno predstavlja svoj zadnji album Rebel Heart. Foto: Reuters
Madonna pospešeno predstavlja svoj zadnji album Rebel Heart. Foto: Reuters
Pred dnevi je napovedala 35 datumov koncertne turneje po Severni Ameriki in Evropi, s katero bo promovirala svoj najnovejši album Rebel Heart. Foto: Reuters

Tako je v nedavnem radijskem intervjuju s priznanim voditeljem Howardom Sternom (šlo je za njun prvi intervju nasploh) spregovorila o težavnih prvih letih prebijanja na glasbeno prizorišče, ko se je kot najstnica preselila v New York, in o svojih romantičnih zvezah. 56-letnica se je s Sternom zapletla v pogovor o gostovanju v pogovorni oddaji Late Show leta 1994. Med drugim se je morala zagovarjati glede svojega odnosa z voditeljem Davidom Lettermanom.

"Enkrat sem bila jezna nanj ... takrat sem velikokrat izgovarjala besedo, ki se začne na črko f, toda večino časa sva bila v dobrem odnosu," se je spominjala in dodala: "Veste kaj? Tisti dan sem bila nenavadno razpoložena. Takrat sem se sestajala s Tupacom Shakurjem in ta me je spravil v slabo voljo glede življenja nasploh. Ko sem šla na oddajo, sem se počutila kot gangsterka."

A zvezdniška ljubezenska razmerja so prišla leta po tem, ko se je prvič pojavila v New Yorku, kamor je prišla zasledovat svoje sanje. "Bila sem v šoku, nikogar nisem poznala," je opisala prve mesece v Velikem jabolku. "Kamor koli sem šla, sem pozdravljala vse kot norec," je še dodala.

Težavna prva leta
In prav ta prijaznost jo je pripeljala v težave. "Šla sem na plesne vaje in vrata v dvorano so bila zaklenjena. Potrebovala sem denar za telefonsko govorilnico. Neki moški mi ga je dal ... Bil je zelo prijazen. In tudi sama sem zaupala vsem," se je spominjala. Neznanec jo je prepričal, da pokliče iz njegovega doma, ki je stal nasproti telefonske govorilnice.

"Bila sem posiljena. Prvo leto življenja v New Yorku je bilo noro," je še dodala v pogovoru. Ko jo je Stern vprašal, ali je posilstvo prijavila policiji, je dejala, da za kaj takšnega ni zbrala poguma. "Bila sem onečaščena. Ni bilo vredno. Bilo je preveč poniževalno," je zaključila.