15-letna Mandy je bila le še ena svetlolaska v dolgi vrsti popprincesk ... Foto:
15-letna Mandy je bila le še ena svetlolaska v dolgi vrsti popprincesk ... Foto:
Mandy Moore
... danes pa je odrasla in bolj resna, to bi rada dokazala tudi javnosti. Foto: EPA

Moorova se najbolj sramuje svojega prvega albuma So Real, ki ga je izdala pri rosnih 15 letih. Danes 23-letna pevka in igralka je za majsko številko revije Elle razkrila: "Prepričana sem, da se tudi drugi ljudje sramujejo stvari, ki so jih počeli pri 15 letih in pomislijo: 'O, Bog.' Tako se počutim tudi jaz. Tako sram me je. Gotovo so name gledali kot na tisto mlado, netalentirano. Britney Spears in Christina Aguilera sta imeli nekaj odlične popglasbe. Potem je bila tu še Jessica Simpson. In jaz. Tako pač je."

Spoznajte zrelo Mandy
Mandy se te dni spet preizkuša kot pevka, njen najnovejši album Wild Hope prihaja v trgovine maja: "Rada bi, da se ve, da še pojem. Večina ljudi tega ne ve ali pa mojo glasbo sovražijo - in prav imajo." Upa tudi, da se bo v novem neodvisnem filmu Dedication, ki v kinematografe prihaja konec leta, občinstvu predstavila kot zrelejša Mandy. A njena pričakovanja niso previsoka, da ne bi bila razočarana. Skromno je dodala: "Povprečna sem tako pri glasbi kot pri igranju. Nočem biti samoomalovaževalna, sem samo iskrena."

V intervjuju je spregovorila tudi o svojem nekdanjem fantu, devet let starejšem igralcu Zachu Braffu, in povedala, da o njem nima nič slabega za povedati, saj ga še vedno spoštuje in ga ima rada kot prijatelja: "Pač, ni se izšlo." Moorova, ki je bila nekoč tudi spremljevalka teniškega zvezdnika Andyja Roddicka, se je sprijaznila s tem, da predstavlja malce drugačno vrsto lepote od hollywoodskega ideala. Že večkrat so ji rekli, da mora shujšati, kar je po njenih besedah res moreče - "enkrat je dovolj, da se počutiš grozno". Visokorasla lepotica z indijanskimi koreninami pa se še vedno zelo obremenjuje s svojimi "velikanskimi" stopali.

A. K.