V biografiji je tudi zapisano, da Marilyn ni želela zanositi, saj se je bala, da bi njen otrok tako kot njena mama in brat lahko imel shizofrenijo, zaradi psihične bolezni pa sta velik del svojega življenja v psihiatrični bolnišnici preživela tudi stara starša Monroejeve. Foto: EPA
V biografiji je tudi zapisano, da Marilyn ni želela zanositi, saj se je bala, da bi njen otrok tako kot njena mama in brat lahko imel shizofrenijo, zaradi psihične bolezni pa sta velik del svojega življenja v psihiatrični bolnišnici preživela tudi stara starša Monroejeve. Foto: EPA
Elizabeth Taylor
Leta 1961 se je Marilyn v kabaretu Franka Sinatre srečala s tekmico Elizabeth Taylor, temu je sledilo bližnje srečanje v postelji. Isto leto se je Marilyn ločila od Arthurja Millerja. Foto: People

Čeprav je minilo že skoraj 50 let od smrti sekssimbola, je življenje igralke s pravim imenom Norma Jeane Mortenson večen navdih piscem in filmskim ustvarjalcem.

Po filmu My Week With Marilyn, v katerem je plavolasko odigrala Michelle Williams, na prodajne police prihaja tudi biografija z naslovom Marilyn Monroe: Private And Undisclosed, v kateri avtorica razkriva, da najbolj poželjiva ženska v Hollywoodu nikoli ni resnično ljubila moških.

Čeprav je slovela kot požiralka moških - trikrat se je poročila (in ločila) -, naj bi Marilyn v bistvu ljubila ženske, za kar je vedelo le nekaj ljudi, med drugim njen psihiater. Na skrivaj naj bi zvezdnica videvala ženske. Po besedah Morganove pa je Marilyn svojemu psihiatru zaupala, da z nobenim moškim ni doživela orgazma, do vrhunca naj bi jo pripeljale le ženske. To je izjavil tudi njen drugi mož Joe DiMaggio, ki je kolumnistu newyorškega časopisa po ločitvi dejal, da je pravi razlog za njuno ločitev to, da je Marilyn imela raje ženske.

Plavolaska naj bi imela romance s svojimi kolegicami Joan Crawford, Barbarom Stanwyck, Marlene Dietrich in Elizabeth Taylor in s svojimi učiteljicami igralstva, Natasho Lytess in Paulo Strasberg.

"Šli sva do Joanine sobe, Crawfordova je doživela gromozanski orgazem, kričala je kot manijak. Naslednjič, ko sem jo videla, je želela še ... ko sem jo zavrnila, je postala zlobna," naj bi izjavila Monroejeva.

"Vse življenje se je iskala, njena seksualna identiteta pa je bila popolna laž. Enkrat mi je rekla, da nikoli v življenju ni doživela orgazma," je izjavil režiser filma How To Marry A Millionare Jean Negulesco. Njegove besede so potrdili v transkripcijah posnetih pogovorov Marilyn Monroe pri psihiatru Ralphu Greensonu. "Nikoli nisem doživela orgazma, spomnim se, da ste mi rekli, da se orgazem zgodi v našem umu in ne v naših genitalijah. Če bi storila to, kar ste mi rekli, ali bi doživela orgazem," je vprašala svojega psihiatra igralka.

Veliko se je pisalo tudi o Marilynini povezavi s Kennedyjevimi, psihiater Greenson pa je dejal, da njegova pacientka nikoli ni bila spolno povezana z nikomer izmed Kennedyjevih, piše britanski Daily Mail.