Kaj pa družinsko življenje, so v Mehiki Madonno vprašali novinarji. Zanimalo jih je, ali se materi štirih otrok obeta še kakšna nova pridobitev. 'Kdo ve?' se je namuznila. Foto: EPA
Kaj pa družinsko življenje, so v Mehiki Madonno vprašali novinarji. Zanimalo jih je, ali se materi štirih otrok obeta še kakšna nova pridobitev. 'Kdo ve?' se je namuznila. Foto: EPA
Madonna v družbi župana mehiške prestolnice Marcela Ebrarda. Foto: Reuters

52-letna popzvezdnica je v mehiški prestolnici odprla prvo podružnico svoje verige telovadnic Hard Candy Fitness. Športni objekt v Ciudadu de Mexico se razteza na 2.787 kvadratnih metrih, tam se bodo na tečajih plesa in organizirani vadbi, navdahnjeni s plesnimi koreografijami pevke, potili mehiški "bogati in lepi".

Obožuje Frido Kahlo
In zakaj je Madonna za prvo postojanko svojih fitnesov izbrala ravno metropolo, v kateri se gnete okrog 20 milijonov ljudi, ima visoko stopnjo kriminalitete in onesnaženosti ter je ves čas ujeta v prometnem zamašku? "Z Mehiko imam dolgo zgodovino," je Madonna povedala za Reuters. "Od nekdaj sem čutila povezavo s to državo zaradi ljubezni do Fride Kahlo in zanimanja zanjo," je dodala pevka, ki je velika oboževalka najslavnejše mehiške slikarke. Prav v mehiški prestolnici pa je lani končala svojo donosno turnejo Sticky & Sweet, ki ji je prinesla bajen zaslužek.

Madonno je pred telovadnico pričakalo na stotine kričečih oboževalcev, od fantov v majicah z napisi "Mexicans do it better" (v prevodu Mehičani to počnejo bolje) do transvestitov v gamašah, ki so se trli pred dvorano in (zastonj) čakali, da bi uzrli oboževano pevko, ki je prišla "do zob oborožena" z varnostniki. So jo pa od blizu videli pomembni gostje, župan mesta Marcelo Ebrard in Carlos Slim Domit, sin najbogatejšega moža na svetu Carlosa Slima.

"Čvrsto telo je paša za oči"
V novi telovadnici je ob spremljavi glasbe didžeja Paula Oakenfolda, ki jo je spremljal na zadnji turneji, Madonna vodila kratek plesni tečaj za peščico izbrancev. Kot je povedala zvezdnica, bo tudi v letu 2011 zelo zaposlena, saj bo posnela nov film in nov album, ki bo sledil uspešnemu Hard Candy, po katerem je dobila ime veriga telovadnic, ki naj bi v prihodnosti predstavništva dobila tudi v Rusiji, Braziliji in Argentini.

Ime Hard Candy pa ima tudi globlji pomen, pravi Madonna, saj je v žargonu ljubiteljev fitnesa kombinacija besednih zvez "hard body" (čvrsto telo) in "eye candy" (paša za oči).