Poročena sta bila nekaj manj kot desetletje. Foto: EPA
Poročena sta bila nekaj manj kot desetletje. Foto: EPA
Mel B
Pevka želi skupno skrbništvo nad njuno hčerjo Madison. Foto: EPA

Stephen Belafonte, s katerim je poročena skoraj deset let, naj bi jo psihično in fizično zlorabljal večino časa, ki sta ga preživela skupaj. 41-letnica trdi, da se je nad njo zelo pogosto fizično znašal in da ji je z grožnjami o prodaji njunih zasebnih posnetkov medijem povsem uničil samozavest.

Sodišče v Los Angelesu je njeni prošnji ugodilo, uradno zaslišanje pa bo potekalo 24. aprila. "Obtožbe se mi zdijo šokantne. Nekdo se resnično trudi, da bi uničil moj ugled," je Belafonte pred dnevi dejal za tabloid TMZ.

Mel B oziroma Melanie Brown je v obtožbah navedla številne incidente, ki segajo tudi v leto 2007. Takrat naj bi jo Belafonte potisnil na tla in jo začel daviti, leta 2012 pa naj bi jo tako močno udaril, da ji je počila ustnica. Obtožbe naj bi podkrepila tudi s fotografijami - med drugim tudi iz oddaje X Factor, kjer je kot sodnica nastopila kljub modricam na obrazu in rokah.

Dodala je, da je moža večkrat poskušala zapustiti, a ji je "grozil z nasiljem in govoril, da ji bo uničil celotno kariero ter da bo storil vse, da jo loči od otrok".

Pevka je sicer sprva v ločitvenem zahtevku navedla "nepremostljive razlike". V zakonu z Belafontejem pa ima petletno hčer Madison, za katero zahteva skupno skrbništvo. Iz kratkega razmerja z igralcem Eddiejem Murphyjem ima še devetletno hčer Angel, iz prvega zakona s plesalcem Jimmyjem Gulzarjem pa 18-letno hčer Phoenix. Belafonte ima iz prejšnjega razmerja hčer Giselle.