Mel C se posveča predstavljanju novega albuma in s tem se tudi spominja časov, ko je bila na vrhu svoje slave kot del Spice Girls. Foto: EPA
Mel C se posveča predstavljanju novega albuma in s tem se tudi spominja časov, ko je bila na vrhu svoje slave kot del Spice Girls. Foto: EPA
Znano je, da so članice zasedbe že večkrat poskušale oživiti skupino, ki si je (prvi) premor privoščila leta 2000, po izdaji tretjega albuma Forever, leta 2007, so tako organizirale veliko turnejo z naslovom Vrnitev Spice Girls, ki je doživela neverjeten uspeh. Vstopnice za prvi koncert turneje v Londonu so na primer pošle v 38 sekundah. Znova so se nato zbrale skupaj leta 2012 za muzikal Viva Forever in slovesnost ob koncu poletnih olimpijskih iger, ki so bile tistega leta v Londonu. Foto: EPA
Geri Horner (nekoč Halliwell), Melanie Brown in Emma Bunton naj bi posnele nekaj popolnoma novih skladb, a podrobnosti glede albuma in koncertne turneje, ki naj bi prihodnje leto potekala na obeh straneh Atlantika, za zdaj ostajajo skrivnost. Foto: EPA

42-letna pevka, ki ji je po razpadu skupine uspelo ustvariti uspešno samostojno kariero, te dni predstavlja svoj novi album. Ta in tudi njen sedemletni sin sta sicer osrednja razloga, zakaj se pevka ni priključila ideji, da se Spice Girls znova združijo za še eno svetovno turnejo. Ponovno združitev bodo zdaj izvedle zgolj Geri Horner (nekdaj Halliwell), Emma Button in Mel B. Že zdavnaj pa je to idejo opustila Victoria Beckham.

Novi album Version of Me je Mel C izdala konec oktobra. In kot je dejala v pogovoru za revijo Attitude, se določena besedila na njem dotikajo težkih časov, ki jih je preživljala kot del Spice Girls. "Skladba Version of Me se dotika nadlegovanja - o tem, kako se znajdeš v položaju kot mlada odrasla oseba, ko si nadlegovan. Prav tako pa govori o tem, kako se te to dotakne in izoblikuje," je dejala pevka.

Ob tem je še dodala, da lahko nadlegovanje škodi ljudem. "Tudi ko si močnejši in že prerasteš to obdobje, te lahko preteklost še vedno preganja. In upam, da se bodo lahko ljudje poistovetili s skladbo, v kateri to opisujem," je nadaljevala Mel C.

Ko so jo v pogovoru vprašali, ali se je to nadlegovanje zgodilo, ko je bila še del Spice Girls, je odgovorila pritrdilno. "Da, toda ne bom vam izdala imena. Ampak, da. One se zavedajo, kdo so, in so se tudi opravičile," je še dodala Mel C.

Zdaj pravi, da je starejša in veliko samozavestnejša, kot je bila v mladih letih. "Ko sem bila mlajša, sem dovolila, da se ljudje znašajo nad mano. Ampak to je stvar preteklosti. Želim si le, da bi bila takrat močnejša," je sklenila Mel C.

20 let od izida Wannabe
Julija so Spice Girls praznovale 20 let od izdaje singla Wannabe, ki je petim britanskim dekletom spremenil življenje. Takrat so Buntonova, Hornerjeva in Brownova na YouTubu objavile videoposnetek, v katerem so namignile vrnitev na odre.

"Rada bi nastopala po velikih arenah po svetu, pela naše briljantne popskladbe in ponovno doživela našo nekdanjo slavo," je razlagala Mel C julija. "Seveda je to pridobitna priložnost. Toda me smo skupina petih deklet. Ali nismo doživele svojega vrhunca na olimpijskih igrah? Veliko je govora, da je treba končati, ko si na vrhu."

Hkrati pa je Mel C edina nekdanja članica Spice Girls, ki trdi, da nobena združitev ni vredna tega imena, če ni popolna: "Mislim, da vse razen popolna združitev ne bi bilo pravično ne za nas ne za oboževalce."