Foto: AP
Foto: AP

Tašča nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa je po krajši bolezni umrla 9. januarja v Miamiju, stara je bila 78 let.

Pogrebna slovesnost je potekala v episkopalni cerkvi Bethesda-by-the-Sea nedaleč od Trumpovega posestva Mar a Lago, kjer sta se leta 2005 poročila z Melanio.

Zasebne slovesnosti so se poleg vnuka Barrona in Donalda Trumpa med drugim udeležili hčerki iz njegovih prvih dveh zakonov Ivanka in Tiffany ter republikanska senatorja Rick Scott s Floride in Lindsey Graham iz Južne Karoline.

Sorodna novica Umrla je mama Melanie Trump

Melania Trump je ob krsti svoje mame dejala, da sta imeli nezlomljivo vez, svet pa je ob njeni prisotnosti žarel od radosti. "Počivaj v miru, ljubljena mama," je dejala in se s prsti dotaknila ustnic, nato pa še krste.

Za zdaj še ni jasno, kje bo pokojnica pokopana.

Viktor in Amalija Knavs sta postala ameriška državljana leta 2018. Foto: AP
Viktor in Amalija Knavs sta postala ameriška državljana leta 2018. Foto: AP

Na Raki zazvonili zvonovi

Amalija Knavs je skupaj z možem Viktorjem v času Trumpovega predsednikovanja živela v New Yorku, kamor se je Melania preselila leta 1996, dve leti pozneje pa tam srečala Trumpa.

Pozneje je prva dama sponzorirala zeleno karto oziroma dovoljenje za bivanje in delo v ZDA za svoja starša, ki sta dobila ameriško državljanstvo leta 2018 v času Trumpovega predsednikovanja.

Osmrtnica za Amalijo Knavs je objavljena tudi v Dolenjskem listu, v njej pa piše, da so danes v njen spomin v cerkvi svetega Lovrenca na Raki zvonili zvonovi, nato pa je potekala tudi maša.

Kot so zapisali, je bila Amalija Knavs "poročena z ljubeznijo svojega življenja Viktorjem Knavsom, s katerim sta imela dve hčerki, Ines in Melanijo. Amalija je bila ljubezniva, močna, dobrotna in ljubeča babica vnuku Barronu. Neizmerno jo bomo pogrešali in bomo spoštovali njeno dediščino, predanost družini in tistim, ki jih je imela rada."