Michael Jackson je na tiskovno konferenco prišel v slogu. Zamudil je kar 90 minut. Foto: Reuters
Michael Jackson je na tiskovno konferenco prišel v slogu. Zamudil je kar 90 minut. Foto: Reuters
Michael Jackson
Mnogo oboževalcev se je zbralo že na tiskovni konferenci, da bi videli razvpitega pevca, zato o uspešnosti koncertne turneje organizatorji sploh ne dvomijo. Foto: Reuters
Michael Jackson
Ali je še Jackson sposoben privabiti množice ljudi? Foto: Reuters

"Izvajal bom pesmi, ki jih moji oboževalci želijo slišati," je pojasnil več stotim kričečim oboževalcem, ki so se zbrali, da bi ga videli. "To bo moja zadnja turneja ... koncerti v Londonu."

Po končani izjavi ni želel odgovarjati na vprašanja novinarjev, tako da še zdaj ni popolnoma jasno, ali bo Jackson nastopal le v Londonu ali bo turnejo razširil tudi na druga mesta. Pevčeva izjava za javnost je trajala le malo več kot tri minute, zato je veliko stvari ostalo nepojasnjenih.

Kralj popa bo imel 10 koncertov v O2 Areni, ni pa znano, ali bo koncertiral še kje drugje. Prvi koncert bo mogoče slišati 8. julija, organizatorji pa obljubljajo, da bodo podaljšali turnejo, če bo zanjo vladalo veliko zanimanje. Obiskovalci koncertov bodo za vstopnice morali odšteti od 57 do 84 evrov.

Londonsko prizorišče O2 Arena je v zadnjem času postalo znano po glasbenih spektaklih. Leta 2007 je Prince tam zabaval ljubitelje svoje glasbe kar 21-krat in zaslužil 22 milijonov dolarjev, lani pa so tam nastopili Led Zeppelin. Letos pa bomo lahko poleg Michaela Jacksona na tem prizorišču videli še Britney Spears, Pet Shop Boys in Lionela Richieja.

Vzponi in padci kralja popa
Mediji v zadnjih letih Michaelu Jacksonu niso prizanašali. Na sodišču se je znašel, ker je bil osumljen pedofilije, rumeni časopisi so veliko pisali tudi o njegovem vedno slabšem zdravstvenem stanju in finančnih težavah. Lani je prodal ranč Neverland, v katerem je rad preživljel svoje proste dneve, na dražbi pa namerava prodati tudi nekaj svojih najbolj prepoznavnih predmetov, ki jih je hranil na ranču.

Bo prepeval predvsem hite iz osemdesetih?
Kralj popa ni posnel albuma že od leta 2001, ko je izšel Invincible, na zadnjo veliko turnejo pa je odšel leta 1997, ko je promoviral album HiStory.

Thriller je izšel leta 1982 in vsebuje uspešnice, kot so Beat It, Billie Jean in naslovna pesem iz albuma. Ta plošča še danes velja za najbolje prodajano v zgodovini, skupno pa naj bi Jackson prodal več kot 750 milijonov plošč.

C. R.