Pred kratkim so se v medijih pojavile fotografije vidno shujšane Mische, ki pa trdi, da samo 'pazi, kaj je'. Foto: EPA
Pred kratkim so se v medijih pojavile fotografije vidno shujšane Mische, ki pa trdi, da samo 'pazi, kaj je'. Foto: EPA
Mischa Barton
Prizor izpred slabih dveh let: Mischa takoj po aretaciji zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Foto: EPA

Njeni predstavniki zadeve niso želeli komentirati, a so za revijo People potrdili, da je bila Mischa hospitalizirana na priporočilo zdravnika in da je na opazovanju v bolnišnici Cedars-Sinai v Los Angelesu. V sredo ob treh popoldne je Bartonova poklicala policijo zaradi zdravstvenih težav, so za People potrdili na losangeleški policiji. "Pomagali smo ji zaradi zdravstvenih zapletov in jo odpeljali od doma," so povedali in dodali, da reševalci niso prišli na prizorišče in nikogar niso aretirali. Zaradi zakonov o zaupnosti pa niso mogli razkriti, kakšne zdravstvene težave ima Mischa.

Številne zabave v nočnih klubih
Predstavnik igralke Craig Schneider je za People razkril še, da je policija k njej na dom prišla samo zato, da bi nekdanjo zvezdnico serije OC med prevozom k zdravniku zavarovali pred vsiljivimi mediji. Kot je povedal neki vir blizu igralke, se "spopada z veliko osebnimi težavami". V zadnjih mesecih so jo pogosto videvali na nočnih izhodih v losangeleških in londonskih klubih. "Ne vem, ali se je kdaj zares otresla slabih navad, ki so ji pred leti ušle izpod nadzora," pravi vir.

Težave z alkoholom in mamili
Bartonova je sicer že maja 2007 zbolela po zabavi pri prijateljih in pristala v bolnišnici. To je bil začetek obdobja večmesečnih osebnih težav in kazenskih prekrškov. Decembra istega leta je bila aretirana zaradi vožnje pod vplivom mamil, posedovanja marihuane in vožnje brez vozniškega dovoljenja, potem ko so policisti opazili, da nenadzorovano menjava pasove na vozišči. Prekršek je priznala in aprila 2008 so ji naložili pogojno kazen. Kmalu zatem je v bolnišnici pristala še Mischina mlajša sestra Hania, domnevno zaradi prevelikega odmerka mamil.

Ljubezenske zdrahe in hujšanje
Septembra lani se je igralka razšla s fantom Taylorjem Lockom in se nato začela sestajati s še enim rokerjem, pevcem skupine The Kooks, Lukom Pritchardom. Marca letos sta se razšla, ker je "slabo prevladalo nad dobrim in razmerje na daljavo nikoli ni lahko", je Mischa zapisala na svojem blogu.

Kmalu so se pojavile novice v tabloidih, ki so izražale skrb zaradi vidno shujšane Mische in spet sprožile ugibanja o njeni telesni teži in zdravju. A Bartonova je na to odgovorjala: "Tako da veste, srečnejša sem in bolj zdrava kot kdaj koli. V Mischinem svetu je vse dobro, samo pazim na to, kaj jem," je zapisala na spletni strani.