Mr. Bean je dokazal, da gre v minija precej več, kot je prostornina prtljažnika. Foto:
Mr. Bean je dokazal, da gre v minija precej več, kot je prostornina prtljažnika. Foto:

Atkinson, ki je bil v televizijski vlogi Mr. Beana od leta 1989 do 1995, je vratolomno vožnjo ponovil na festivalu Goodwood Revival v Sussexu.

V televizijski seriji se je Bean odpravil po nakupih, ko je opazil, da vse stvari nikakor ne bodo šle v majhen avtomobil. Enosedežnik je posadil kar na streho, se nanj usedel in začel s pomočjo vrvi in metle voziti - na koncu se je zaletel v odprt dostavni tovornjak.

Tokratni dogodek je del velikega praznovanja legendarnega minija, ki letos praznuje 50 let, hkrati pa zaznamuje 20. obletnico slavnega lika.

80 let Stirlinga Mossa
Komik je sicer znan kot veliki ljubitelj avtomobilov, čeprav se mu je že kar nekajkrat zgodilo, da je na cesti zakuhal nesrečo in razbil svoje hitre lepotce, ki jih ima v garaži kar nekaj. Vseeno pa je že obljubil, da bo s svojim jaguarjem Mk VI. nastopil na velikem praznovanju 80-letnice znamenitega britanskega dirkača Stirlinga Mossa, kjer bo mogoče videti 80 izmed 96 avtomobilov, s katerimi se je v svoji dirkaški karieri vozil upokojeni angleški dirkač formule ena, ki je velikokrat označen kot najboljši dirkač vseh časov brez naslova.

V priloženem videoposnetku si oglejte prizor vratolomne Beanove vožnje.