Avtomobil je v voznem stanju, kupec pa bo poleg dobil tudi dokumente, na katerih je še vedno ime Brucea Springsteena. Foto: Reuters
Avtomobil je v voznem stanju, kupec pa bo poleg dobil tudi dokumente, na katerih je še vedno ime Brucea Springsteena. Foto: Reuters

kupil prek eBaya.

Michael Crane, ki je velik oboževalec pevca, pravi, da bo najprej prodal avtomobil, nato se bo znebil še preostale zbirke, saj bi rad končal svojo obsedenost s Springsteenom.

"Njegov oboževalec sem od sedmega leta, imel sem ga priložnost spoznati, bilo je čudovito, a napočil je čas, da grem naprej in avtomobil prodam nekomu, ki bo v njem užival," je povedal 46-letni Crane. Ta je z zbiranjem začel leta 2006, njegova zbirka, ki je ocenjena na sedem milijonov dolarjev, vključuje še Springsteenove kitare, posterje, na roko napisana besedila in druge osebne predmete.

Crane, ki je tako kot The Boss doma iz New Jerseyja, je prepričan, da je Springsteen v hitu iz leta 1975 Born to Run omenja avtomobil, ki ga je Crane kupil pred desetimi leti, zdaj pa ga prek eBaya skuša prodati. Avtomobil je bil nato od leta 2008 do 2010 razstavljen v dvorani slavnih rock'n'rolla v Clevelandu.

Dražba se bo končala v ponedeljek, trenutno pa zanj ponujajo 350.000 dolarjev.

Springsteen je sicer avtomobil omenil leta 1998 v svoji knjigi Songs: "V sedemdesetih letih je bil avto v New Jerseyju še vedno znak prestiža. Tisto poletje sem si kupil prvi avtomobil in zanj odštel 2.000 dolarjev."