Pamela Anderson v svojih rdečih baywatchevskih kopalkah je pristala na četrtem mestu. Foto:
Pamela Anderson v svojih rdečih baywatchevskih kopalkah je pristala na četrtem mestu. Foto:

V britanski anketi so bralci odločili, da je ikonični prizor s plaže iz Bondovega filma Dr. No najbolj "navdihujoč bikini trenutek" vseh časov. V filmu iz leta 1962, v katerem je vlogo najslavnejšega britanskega agenta odigral Sean Connery, je nepozaben prizor, ko Bondovo dekle Andressova stopi iz morja v svojem belem dvodelnem kopalnem kostimu. (Mimogrede - leta 2003 so omenjeni kultni bikini na dražbi prodali za dobrih 41.000 funtov.)
Ta prizor je premagal še eno klasiko: metalni bikini Carrie Fisher iz Vojne zvezd VI: Vrnitev Jedija, ki je pristal tik pod vrhom. Da so Bondova dekleta razred zase, dokazuje še Halle Berry na tretjem mestu, ki je vlogo Andressove prevzela v Bondu iz leta 2002, Umri kdaj drugič. "Šele" četrta je prsata Pamela Anderson s svojo za moške verjetno neprekosljivo predstavo v seriji Obalna straža.
Na seznam se je uspelo uvrstiti tudi britanskemu komiku Sachi Baronu Cohenu kot Boratu v njegovem obupnem (a nepozabnem) "mankiniju".

K. S.

Zmagovalka Ursula Andress kot Honey Ryder v James Bondu: Dr. No.
2. mesto: Carrie Fisher v svojem vesoljskem bikiniju iz Vojne zvezd.
3. mesto: Seksi Halle Berry kot Bondovo dekle v filmu Umri kdaj drugič.
4. mesto: Pamela Anderson kot CJ Parker v Obalni straži v obveznem rdečem kopalnem kostimu.
5. mesto: Raquel Welch v predzgodovinskem bikiniju (Milijon let pred našim štetjem, 1966).
6. mesto: Bo Derek je moško fantazijo burila v filmu 10.
7. mesto: Kaj bi britanski seznam brez kakšne popolnoma njihove starlete? Pevka in zvezda resničnostnega šova I'm a Celebrity Myleene Klass.
8. mesto: Risanka za otroke ali moške? Kot kaže, tudi odrasli niso imuni na podmorske čare male morske deklice Ariele.
9. mesto: Britanski hit tega poletja je bila nedvomno 63-letna oskarjevka Helen Mirren, ki so jo paparaci ujeli v bikiniju, na Otoku pa so fotografije sprožile debato, ki se je končala z ugotovitvijo, da so tudi ženske v zrelih letih lahko seksi.
10. mesto: Eden in edini: Borat.