Audrey Hepburn je bila znana tudi po svoji dobrodelnosti. Foto:
Audrey Hepburn je bila znana tudi po svoji dobrodelnosti. Foto:

Glamurozna igralka, ki je še v času življenja veljala za modno ikono, je še danes v očeh modnih kritikov simbol elegance in ženske prefinjenosti. Ambasadorka Unicefa, ki je za rakom umrla leta 1993, je po mnenju sodelujočih v anketi televizije QVC tudi najlepša ženska prejšnjega stoletja.

Le nekaj glasov manj je dobila nekdanja žena nogometaša Ashleyja Cola, Cheryl Cole. Za mnoge morda presenetljivo, a sekssimbol in popikona 20. stoletja Marilyn Monroe je končala "šele" na tretjem mestu.

Na četrtem mestu je igralka mlajše generacije, Angelina Jolie, ki smo jo že vajeni na vrhovih najrazličnejših naj lestvic. Za Angie pa sledi še ena "klasična" lepotica - Grace Kelly, ki je po nekaj filmskih vlogah postala prava princesa. Leta 1956 se je poročila z monaškim princem Rainierjem.

Na lestvici več mlajših igralk
Zanimivo je, da več kot 2.000 sodelujočih v anketi do desetega mesta ni uvrstilo več nobene igralke "starejše" generacije, kot sta na primer igralski ikoni Sophia Loren in Elizabeth Taylor. Vse do desetega mesta so razvrščene namreč mlade Scarlett Johansson, Halle Berry, pa pokojna princesa Diana, Kelly Brook in Jennifer Aniston.

1. Audrey Hepburn Foto: People
2. Cheryl Cole Foto: EPA
3. Marilyn Monroe Foto: People
4. Angelina Jolie Foto: EPA
5. Grace Kelly Foto: People
6. Scarlett Johansson Foto: EPA
7. Halle Berry Foto: EPA
8. Princesa Diana Foto: EPA
9. Kelly Brook Foto: EPA
10. Jennifer Aniston Foto: EPA