Naomi in Heath v svojih srečnih dneh. Foto: EPA
Naomi in Heath v svojih srečnih dneh. Foto: EPA
Liev Schreiber in Naomi Watts
Liev in Naomi sta se spoznala na snemanju filma The Painted Vail, nedavno pa sta postala še v drugo starša.

40-letna avstralska igralka je o svojem nekdanjem spremljevalcu iskreno spregovorila za februarsko izdajo revije Parade.

Par se je spoznal leta 2002, ko sta skupaj snemala avstralski film Ned Kelly. Wattsova je bila takrat stara 34 let, vzhajajoča zvezda Heath pa 23.

Pogled s tisoč zgodbami
Naomi se spominja: "Ko sem prišla na snemanje in posnela prvi prizor z njim, sem si mislila: 'Uau! Ta fant je živ!' V njegovih očeh je bilo preprosto nekaj globokega. Lahko si pogledal vanje in zgolj z enim pogledom so povedale na tisoče zgodb."

"V vsem, kar je naredil, je bila na delu neka čudovita mešanica moči in krhkosti, ki te je preprosto povlekla vase. Njegova moč te ni prestrašila, ampak te je intrigirala. In njegova krhkost se te je dotaknila."

Naomi srečna brez poroke
Par se je razšel leta 2004 - nekateri so takrat namigovali, da zato, ker si je Naomi želela družino, Heath naj še ni bil pripravljen na otroke. Kmalu zatem je na snemanje Gore Brokeback spoznal Michelle Williams in rodila se jima je hči Matilda. Kljub vsemu sta Ledger in Naomi ostala prijatelja.

"Še vedno je neverjetno težko," priznava Wattsova, ki je ob Heathovi smrti lani takoj odpovedala vse promocijske obveznosti in se udeležila spominske slovesnosti v Los Angelesu.

Igralka je zdaj srečna v razmerju z igralskim kolegom Lievom Schreiberjem, s katerim ima dva sina. A Wattsova se s poroko še obotavlja: "On in jaz imava družino. Sva še kako skupaj. Samo nimava tistega papirja in to obema ustreza. Dal mi je čudovit prstan, čeprav ga trenutno ne nosim."

K. S.