Amanda Bynes danes na sojenju ... Foto: People
Amanda Bynes danes na sojenju ... Foto: People
Amanda Bynes
... in Amanda lani na podelitvi filmskih nagrad televizije MTV. Foto: EPA

27-letno upokojeno igralko, ki jo je svet lahko spoznal kot sladko najstnico v humoristični seriji Moja super sestra, so newyorški policisti, ki jih je poklical zaposleni v stanovanjski stavbi, v kateri živi problematična igralka - može postave je poklical, ker je igralka kadila marihuano v preddverju -, aretirali v četrtek.

Policisti so ob prihodu zavohali močen vonj marihuane, Amanda jih je spustila v stanovanje, tam pa so policisti opazili vodno pipo, ki jo je nato Amanda vrgla skozi okno. Igralka se je upirala aretaciji, na ves glas pa je kričala: "Kaj sploh veste, kdo sem jaz?"

Noč je preživela v zaporu, danes pa se je neprepoznavna igralka - nosila je plavolaso lasuljo in razvlečen pulover - že morala zagovarjati pred sodnikom. Igralka je zanikala, da je skušala vreči vodno pipo skozi okno, dejala pa je, da so ji policisti nezakonito sledili v stanovanje.

Tožilec je zahteval odredbo varščine, toda sodnik je igralki tokrat pogledal skozi prste in jo "zastonj" izpustil na prosto, zabičal pa ji je, da če bo do naslednjega sojenja spet aretirana, ali če ne pride na sojenje, drugič ne bo milosten in da ji bo odredil visoko kavcijo. Sojenje se nadaljuje 9. julija.

Nekdanja otroška zvezdnica se sooča z obtožbami ponarejanja materialnih dokazov, nepremišljene ogroženosti in kazenskega posedovanja marihuane.

To ni prvič, da se je Amanda znašla v navzkrižju z zakonom - trenutno prestaja triletno pogojno kazen, ker je vozila avtomobil, čeprav so ji policisti odvzeli vozniško dovoljenje.

Potem ko je obesila igralski poklic na klin - med drugim je zaigrala tudi v filmu Kar si dekle zaželi -, se je posvetila oblikovanju oblačil in petju. "To počnem, ker si to želim, in ne zato, ker potrebujem denar. Ljubim petje in komaj čakam, da začnem ustvarjati svoj album."