Pamela Anderson se je v Cannesu udeležila premiere francoske drame 120 utripov na minuto. Foto: Reuters
Pamela Anderson se je v Cannesu udeležila premiere francoske drame 120 utripov na minuto. Foto: Reuters
Andersonova v obleki Vivienne Westwood. Foto: Reuters
Andersonova na Premieri nove Obalne straže 13. maja v Miamiju. Foto: Reuters

Kot piše revija People, je v Kanadi rojena igralka in nekdanja Playboyeva zajčica razmeroma konservativno opravo Vivienne Westwood skombinirala z minimalnimi modnimi dodatki, zgolj z uhani in zapestnicami švicarske draguljarske hiše Grisogono.

49-letnica, ki jo bomo lahko videli tudi v novi, filmski različici Obalne straže, je sicer te dni v medijih predvsem zaradi svoje domnevnega razmerja z ustanoviteljem WikiLeaksa Julianom Assangeem, ki ga je marca označila za "enega svojih najljubših ljudi".

Obiski na veleposlaništvu
Andersonova 45-letnega Assangea obiskuje na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, kamor se je avstralski programer zatekel leta 2012 po politični azil, da bi se tako ognil izročitvi Švedski, kjer je bila proti njemu vložena obtožnica zaradi spolnega napada in posilstva.

To je tožilstvo ta teden opustilo, a bi ga londonska policija ob izhodu iz ekvadorskega veleposlaništva vseeno prijela, saj se pred petimi leti ni zglasil na tamkajšnjem sodišču na zaslišanju v povezavi s švedsko obtožnico. Assange se najbolj boji, da bi ga izročili ZDA, kjer mu zaradi WikiLeaksa preti obtožnica zaradi vohunstva.

"Morda je najslavnejši, najbolj spolitiziran begunec našega časa. Slaven, ker ga preganjajo. Biti slaven, ker ga preganjajo, ni položaj moči, ampak položaj ranljivosti. Skrbi me," razmišlja Andersonova na svoji spletni strani in nadaljuje: "Julian je človeško bitje, ki je izjemno sočuten in mu nikakor ni vseeno za svet. Zaradi svojega dela si je nakopal nekaj vplivnih sovražnikov v nekaj državah, še posebej v Ameriki, ker jih je razkrinkal. Julian si želi osvoboditi svet na ta način, da ga izobražuje. Gre za romantičen boj, zaradi tega ga obožujem."

Razmerje kot "izziv"
Za revijo People pa: "Razumem, da bi najino "razmerje" in radovednost javnosti do njega lahko pritegnilo pozornost glede njegovega položaja. To je v redu, a raje ne bi šla v intimne podrobnosti. Recimo samo, da si vsak zasluži ljubezen."

In čeprav Andersonova svoje razmerje z Assangeem opisuje kot "izziv", pa se še naprej druži z njim, ker res uživa v globokih pogovorih, ki jih imata. "Govoriva o svetu," pravi zagreta aktivistka za pravice živali. "Je zelo dober učitelj. In eden mojih najljubših ljudi."

Andersonova je v petek, ko je švedsko tožilstvo sporočilo, da opušča preiskavo proti Assangeu, novico proslavila z računalniško sestavljeno skupno fotografijo, ki jo je objavila na Instagramu, in okrcala tiste, ki so "prehitro sodili dobrega moža, očeta in prijatelja resnice".