Riversova je brez dlake na jeziku. Foto: EPA
Riversova je brez dlake na jeziku. Foto: EPA

Riversova je Judinja, potomka ruskih judovskih priseljencev, sama pa je bila rojena v New Yorku. Pogosto jasno in javno izraža podporo Izraelu, v zadnjem videoposnetku pa je številne vznemirila z napadalnimi in brezčutnimi izjavami o trpljenju Palestincev.

Ko jo je novinar portala TMZ vprašal, kaj meni o tem, da je bilo v enomesečnih spopadih v Gazi ubitih že skoraj 2.000 Palestincev, si je teatralno prekrila obraz z rokami, nato pa odgovorila: "O moj Bog! Povejte to ljudem v Hirošimi!"

"Če ne odideš, si idiot"
Nato je nadaljevala: "To je dobro, dobro. Ko razglasiš vojno, pač razglasiš vojno. Oni so jo začeli, zdaj nam ni treba šteti, kdo je mrtev. Mrtev si, zaslužiš si biti mrtev. Da si ne bi slučajno drznili v meni zbuditi slabih občutkov zaradi tega. Opozorjeni so bili, naj se umaknejo. A se niso. Če ne odideš, si bedak. Vsaj tisti, ki so bili ubiti, so imeli nizek inteligenčni količnik," se je "usulo" iz nje.

81-letna igralka, ki je leta 1990 za svoj pogovorni šov dobila emmyja, je nadaljevala s tem, da je člane gibanja Hamas označila za teroriste. "Izvolilo jih je veliko neumnih ljudi, ki nimajo niti svinčnika."

Kontekst, kontekst ...
Po objavi posnetka se je nanjo vsul plaz kritik, zato se je potegnila nazaj in zatrdila, da so bile - čeprav je na posnetku vse dobro slišati - njene izjave vzete iz konteksta. Na svojem profilu na Facebooku je zapisala, da "moli za mir" in dodala: "Užalostilo in razočaralo me je, da je bila moja izjava o tragediji civilnih žrtev popolnoma izvzeta iz konteksta. Kar sem res rekla, je, da je vojna pekel in da so civilisti na žalost žrtve političnih konfliktov. Mi, ZDA, to nedvomno vemo, saj tudi po 69 letih še vedno čutimo krivdo za Hirošimo in Nagasaki. Kot običajno so se mediji odločili uporabiti samo eno mojo izjavo, namesto da bi objavili celoten in natančen odgovor."