Sean Connery je pred dnevi dopolnil 83 let, javnost pa zdaj ugiba o njegovem zdravstvenem stanju. Foto: EPA
Sean Connery je pred dnevi dopolnil 83 let, javnost pa zdaj ugiba o njegovem zdravstvenem stanju. Foto: EPA

Znani nemški časnik Bild je v svoji zadnji nedeljski izdaji namreč objavil članek z naslovom "Connery pozablja svoje življenje", v katerem so navedli tudi besede 80-letnega Caina, da ga skrbi za njegovega prijatelja, saj ta izgublja razum.

Časnik je zapisal tudi, da Conneryjeva 77-letna žena Michelle Roquebrune živi v strahu vsakokrat, ko se njen mož sam odpravi na newyorške ulice, saj se boji, da bo zazvonil telefon s slabimi novicami.

Nista se videla že nekaj let
A Caine je pobesnel, saj trdi, da sam česa takega ni nikoli izjavil. "Vse to je navadno sranje!" se huduje Caine, ki pravi, da je v Nemčiji sicer dal nekaj intervjujev, ko je predstavljal svoj novi film, a pravi, da je nekdo očitno močno izkrivil njegove besede.

"Seana nisem videl že nekaj let, toda z ženo sva se slišala z njim prav ta teden, ko je imel rojstni dan, in počutil se je odlično. Bil je popolnoma pri sebi in bil je slišati kot običajno," je zatrdil. "Ta stvar z alzheimerjevo boleznijo je nesmisel, nimam pojma, kje so to pobrali," pravi Caine, ki se je s Conneryjem spoprijateljil leta 1975, ko sta skupaj zaigrala v filmu Mož, ki je želel postati kralj.

Connery nazadnje v javnosti opažen aprila
Odzvala se je tudi Conneryjeva agentka Nancy Seltzer, ki je članek označila za "neumen" in dodala: "Prepričana sem, da so Michaela narobe citirali," je dejala. "Članki trdijo tudi, da Sean živi v Španiji, kar pa vsi vemo, da ni res. Tej zgodbi sploh ne nameravam dati dodatne pozornosti s tem, da jo uradno zanikam," je izjavila.

A dvom ostaja, saj Conneryja niso v javnosti videli že od aprila, ko so ga opazili med pohajkovanjem po Manhattnu.