Wildova ne blesti samo pred televizijsko kamero, ampak se je že večkrat preizkusila kot fotomodel. Foto: EPA
Wildova ne blesti samo pred televizijsko kamero, ampak se je že večkrat preizkusila kot fotomodel. Foto: EPA
Mila Kunis
Kunisova je po vlogi v Črnem labodu, v katerem je zaigrala ob boku Natalie Portman, vse bolj zaželena igralka v Hollywoodu. Foto: Reuters

Za ameriški The New York Times (NYT) se je v obsežnem intervjuju spominjala svojih začetkov v Hollywoodu. Vloge zanje niso bile nikoli težava. Dobila jih je vedno. Kljub igralski karieri je še vedno pridna študentka igre in hči resnega novinarja, v življenju pa si želi veliko več kot le recitiranje vrstic, ki jih je spisal nekdo drug.

"Upiranje željam industrije po poveličevanju zunanjosti je izguba časa," je dejala za NYT. "Vesela sem, da lahko igram to igro. Nisem še ena izmed topoglavk, katerih edina vrlina je postavljanje pred fotografi. In konec koncev mislim, da me to dela malo manj nadomestljivo kot druge," je prepričana Wildova.

Za 27-letno igralko so prelomna leta: potem ko se je pridružila zasedbi Hugha Laurija v seriji Zdravnikova vest leta 2007, je kmalu sledila prva večja vloga v filmu Tron: Legacy. To poletje se pripravlja na predstavitev kar dveh filmov: vesterna Cowboys and Aliens (Kavboji in vesoljci) in romantično komedijo The Change up.

Hollywood vedno bolj neizprosen
Njene izjave o Hollywoodu so prišle nekaj dni po izjavi stanovske kolegice Mile Kunis, ki je za revijo GQ prav tako potarnala, kako težko se je upirati predsodkom. "Še sanja se vam ne, kako težko je za ženske v tem poklicu," je dejala in dodala: "Veliko ljudi misli, da ženske sploh niso smešne. Za*** je, ampak moraš se ukvarjati s takšnimi primerki. In se tudi naučiti živeti s tem."