Elisabetta in George sta skupaj srečna skoraj dve leti, kar pa gre mnogim v nos, pravi italijanska lepotica, ki ji zavidajo številne ženske po svetu. Foto: EPA
Elisabetta in George sta skupaj srečna skoraj dve leti, kar pa gre mnogim v nos, pravi italijanska lepotica, ki ji zavidajo številne ženske po svetu. Foto: EPA
Clooneyjeva prva in zadnja žena Talia Balsam je zdaj poročena z igralcem Johnom Slatteryjem, s katerim igrata v nadaljevanki Mad Men. Njej je pripadla vloga nekdanje žene njegovega lika Rogerja Sterlinga, Mone. Foto: AMC

V intervjuju v oddaji Piersa Morgana na CNN-u je 49-letni Clooney nastopil skupaj z očetom Nickom, ki je priznal, da bi rad dočakal trenutek, ko se bo njegov zvezdniški sin (spet) poročil. Nick Clooney in Georgeeva mama Nina sta sicer poročena že 51 let, piše US Weekly.

George pa je voditelja in očeta postavil na realna tla: "Bil sem že poročen, tako da sem to že preizkusil." Namuznil se je in dodal: "Dokazal sem že, kako dober sem v tem." Na vprašanje, ali se namerava poročiti še kdaj, pa ni želel neposredno odgovoriti.

Da, morda niste vedeli, da je bil eden najbolj zaželenih hollywoodskih samcev že poročen, in to med letoma 1989 in 1993 z igralko Talio Balsam. In kje je danes Georgeeva nekdanja žena? 51-letna igralka nastopa tako v filmih kot na televiziji, v filmu Seks brez veze, v katerem igrata Ashton Kutcher in Natalie Portman, igra mamo Portmanove. V nadaljevanki Mad Men pa ima vlogo Mone, nekdanje žene Rogerja Sterlinga, ki ga igra John Slattery, Talijin mož v resničnem življenju, s katerim imata sina Harryja.

Clooney in 32-letna italijanska igralka in manekenka Canalisova sta par od leta 2009, lani je v reviji Vanity Fair spregovorila o romanci z enim najbolj zaželenih moških na svetu. "Obstajajo ljudje, ki nočejo, da bi bila srečna," je potarnala Elisabetta. "George me ves čas podpira, z njim se počutim bolj ljubljena kot kadar koli prej ... George je vnesel barve v moje življenje."

Med omenjenim pogovorom s Piersom Morganom je Clooney svojega očeta, ki je novinar in TV-voditelj, pohvalil, saj mu je vcepil zavedanje o pomembnosti dobrodelnosti in skrbi za ljudi, ki imajo manj sreče v življenju, hkrati pa mu je dal vedeti, da je treba ljudi na oblasti ves čas preizkušati.

Kaj pa George in politika? "Po pravici povedano je moja služba najboljša, kar jih lahko imaš. Mislim, da sem boljši v vlogi glasnika določenih težav, ljudem, ki so veliko pametnejši in veliko boljši od mene v tem, pa prepuščam vodenje."

Čedni zvezdnik je pred kratkim zaradi svoje dobrodelnosti plačal ceno, saj se je v Sudanu okužil z malarijo. Vendar mu gre zdaj že bolje. "Tudi z malarijo je zabavno," se je pošalil v svojem slogu. "Najbrž me je komar zagledal in si mislil, da sem bar."

V priloženem videoposnetku si oglejte Clooneyjev pogovor s Piersom Morganom. Na začetku je spregovoril o svojem sodelovanju pri reševanju sudanske krize, nato o ameriških medijih in politiki, na koncu pa so prišle na vrsto tudi lahkotnejše teme ...