Robbie je brata Gallagher leta 2000 izzval na dvoboj, a sta bila Noel in Liam na srečo takrat na Japonskem. Foto: EPA
Robbie je brata Gallagher leta 2000 izzval na dvoboj, a sta bila Noel in Liam na srečo takrat na Japonskem. Foto: EPA
Noel Gallagher
Noel Gallagher je zmerjal že marsikoga, med drugim Georgea Michaela in Kylie Minogue ter skupine Blur, Keane, Kaiser Chiefs, Bloc Party in White Stripes. Veliko pa ima povedati tudi čez svoje rojake. Foto: EPA
Kylie Minogue in Robbie Williams
Kylie in Robbie sta pred leti skupaj prepevala Kids in Robbie jo je na podelitvi evropskih MTV nagrad leta 2000 pogumno stisnil v objem. Oliver Martinez mu danes tega ne bi dovolil. Foto: EPA

Tokrat je izjavil, da verjame, da bo Robbie nekega dne naredil samomor, on sam pa bi mu pri tem rade volje pomagal in mu ponudil nabito puško. Kitarist skupine Oasis in Robbie Williams sta sprta že zelo dolgo, Gallagher pa ima podobne besedne spore še s precej drugimi zvezdniki in nikoli ne "špara jezika".

Collinsa bi pustil živeti, Robbieju bi podal nabito puško
A celo Britanci so zapisali, da je šel v intervjuju za tabloid The Sun o Williamsu nekoliko predaleč. 39-letni Noel je prepričan, da je le še vprašanje časa, kdaj si bo Robbie vzel življenje. "Williams je zelo nesrečen človek," trdi Gallagher. Vprašali so ga, ali bi raje pomeril v Robbieja ali Phila Colinsa, če bi imel puško s samo enim nabojem. Noel je pojasnil: "Prav nič me ne briga Phil Collins in ne bi ga ustrelil. Kar se tiče Robbieja, pa bi z veseljem vstavil naboj v puško, kar bo on tudi naredil, saj je nesrečen." Gallagher je tudi s Collinsom v zelo slabih odnosih, saj ga redno zmerja in obrekuje.

"Debeli plesalec" je Noelu poslal sožalje
Zaradi Noelovih izjav se bo umazana besedna vojna med njim in Williamsom gotovo spet razplamtela. Začelo se je leta 2000, ko je Noel Robbieja imenoval "debeli plesalec iz Take That". Williams, ki je od Gallagherja mlajši sedem let, je takrat odgovoril, da je Noel "zloben pritlikavec", njegovega brata Liama pa je istega leta izzval na "dvoboj" na podelitvi glasbenih nagrad brit. Liam je sicer zaročen z Williamsovim nekdanjim dekletom Nicole Appleton. Liam, Noel in Robbie se od takrat nenehno zmerjajo. Leta 2000, ko album zasedbe bratov Gallagher Standing on the Shoulder of Giants ni bil tako uspešen, kot sta napovedovala Liam in Noel, je Robbie Gallagherju poslal nagrobni venec, na katerega je napisal: "Noelu Gallagherju, počiva naj v miru. Slišal sem zadnji album, moje najgloblje sožalje, Robbie Williams."

Noel hodi sam po mleko
Noel je pred nekaj tedni Robbieja opisal še kot osamljenega puščavnika, o sebi pa je povedal tole: "Jaz sem rocker redke vrste. Še vedno nakupujem sam in na ulici mi ni mučno hoditi z ramo ob rami z navadnimi smrtniki. Ne prestrašim se, če moram sam po mleko. Nisem kot Robbie Williams, ki se zaklepa pred družbo, potem pa govori, da ga ljudje ne razumejo."

Bo Robbie za božič sam?
Robbieju pa so se medtem spremenili načrti za božični večer. Pred nekaj tedni ga je na božično večerjo povabila Kylie Minogue, saj bo Williams ravno takrat v Avstraliji, a ga je zvezdnik nato precej polomil. Glasno je namreč začel razlagati, da je že dvajset let zaljubljen v Avstralko. To naj bi razbesnelo njenega zaročenca Oliverja Martineza in Kylie naj bi "vljudno umaknila povabilo". Robbie je sicer priznal, da je Oliver morda prehud tekmec zanj: "Kylie me ne bo niti povohala, dokler bo z njim. Poleg tega je Francoz in zelo čeden. Ali ni življenje za****no?" Williams prav gotovo ne bo povabljen na božično večerjo niti h Gallagherjevim.