Leslie Jones je vse od premiere Izganjalcev duhov tarča spletnih nasilnežev. Foto: Reuters
Leslie Jones je vse od premiere Izganjalcev duhov tarča spletnih nasilnežev. Foto: Reuters

O vdoru je prvi poročal opravljivi portal TMZ.com, kjer pišejo, da so hekerji do podatkov najverjetneje prišli prek prenosnega telefona zvezdnice Izganjalcev duhov ali njenega uporabniškega računa na iCloudu, "oblaku", v katerem uporabniki lahko shranjujejo fotografije in druge vsebine. Do podobne kraje zasebnih vsebin je prišlo že leta 2014, ko so hekerji na ta način prišli do golih fotografij več slavnih osebnosti, med njimi oskarjevke Jennifer Lawrence.

48-letna Jonesova se je tako le dober mesec po tem, ko je bila na Twitterju žrtev rasističnih napadov, znašla v središču pozornosti družbenih medijev. Tokrat so se mnogi, med njimi tudi režiser Izganjalcev duhov Paul Feig, oglasili z besedami podpore, saj se jim zdi, da je šlo spletno nasilje nad igralko že predaleč in naj bi bilo odraz rasizma in seksizma ter pravi "zločin iz sovraštva".

Zaradi omenjenih napadov se je igralka, tudi članica zasedbe šova Saturday Night Live, takrat umaknila s Twitterja, pri omenjenem omrežju pa so stalno zaprli nekaj računov in obljubili, da bodo v prihodnje učinkoviteje delovali proti besednemu nasilju, ki ga tam kar mrgoli.

Ob tokratnem spletnem napadu na igralko so poleg golih fotografij ter potnega lista in vozniškega dovoljenja na njeni strani JustLeslie.com, ki zdaj ni več aktivna, objavili fotografijo gorile Harambe, ki so jo v živalskem vrtu Cincinnati usmrtili, potem ko je v njeno ogrado padel triletni deček, kar je v skladu z rasističnimi opazkami iz prejšnjega meseca.