Jelena zvesto spremlja svojega Novaka po vsem svetu. Foto: Reuters
Jelena zvesto spremlja svojega Novaka po vsem svetu. Foto: Reuters

Srbski teniški as je Jeleno zaprosil za roko v ponedeljek v Monte Carlu, kjer sta si tudi uredila stalno bivališče.
26-letni Novak in enako stara Jelena sta se spoznala v beograjski športni gimnaziji, nato pa ga je ona redno spremljala na teniških turnirjih po vsem svetu, ko si je borbeni Srb utiral pot med teniške velikane.
Čeprav so rumeni mediji večkrat skušali Novaka povezati s številnimi drugimi lepotičkami, največkrat z njegovo cehovsko kolegico in zelo dobro prijateljico Marijo Šarapovo, pa je Novak že osem let povsem predan samo Jeleni.
"Jelena je ljubezen mojega življenja. Skupaj sva že nekaj let in iskrenost je tisto, kar imam pri njej najraje. To naju osrečuje. Jelena je sposobna, ambiciozna in močna," je pred časom o svoji izbranki dejal številka ena moškega tenisa.
Bo poročna priča Murray?
Ristićeva, ki je medtem v Milanu diplomirala iz prava, med drugim vodi tudi Đokovićevo dobrodelno organizacijo za pomoč otrokom v stiski, ki ob največjih teniških turnirjih redno prireja galavečere, ki se ga udeležijo številni zvezdniki.
Datuma poroke par ni sporočil, srbski mediji pa ugibajo, da se bi zaradi Novakovega nabito polnega urnika to lahko zgodilo konec prihodnjega leta. Mediji so tudi že začeli špekulirati o tem, kdo bi lahko bil Đokovićeva poročna priča - najpogosteje omenjajo njegovega dobrega prijatelja in tekmeca, škotskega šampiona Andyja Murryja.