Bodo Kingovi čevlji Morganu prav ali se bo v njih spotikal? Foto: EPA
Bodo Kingovi čevlji Morganu prav ali se bo v njih spotikal? Foto: EPA
Larry King
King se po 25 letih poslavlja. Foto: EPA

45-letni Morgan, ki bo s pogovorno oddajo začel januarja, je obljubil, da je "na CNN prišel za to, da bi zmagal". Naslednika Kinga so pri tej ameriški televizijski mreži začeli iskati, ko je 76-letni voditelj junija po 25 letih napovedal slovo, saj se želi bolj posvetiti družini in devetim otrokom. Zadnja oddaja Larry King Live bo tako na sporedu 16. decembra, še vedno pa se bo občasno pojavljal na malih zaslonih.

"Sem nisem prišel izgubiti. Svoje življenje ves čas živim ob visokih ratingih gledanosti in mnogih govoricah, ki krožijo okoli mene. Ampak prav to je tisto, kar mi zjutraj pomaga vstati, želim pa si seveda oboje - briljantne intervjuje z odlično gledanostjo," je bil velikopotezni Morgan, ki ima za seboj res pestro kariero.

Z Mirrorja ga je odnesla afera
Leta 1994, ko je štel komaj 28 pomladi, je postal najmlajši urednik tračarske revije News of the World, ki je v lasti Ruperta Murdocha, že naslednje leto pa se je preselil na uredniško vodenje Daily Mirrorja. Na tem stolčku je ostal devet let, nato pa se po aferi, ko so je časopis objavil ponarejene fotografije britanskih vojakov, ki so zlorabljali Iračane, preselil na male ekrane.

Simon Cowell je bil tisti, ki ga je najel kot enega izmed sodnikov oddaje Britain's Got Talent, nato pa se je preselil še v ameriško različico izbiranja takšnih in drugačnih nadarjenih obrazov.

Kako ga bodo sprejeli Američani?
Britanec bo živel v New Yorku, delal pa bo tudi v Los Angelesu in Londonu. Dejal je, da bo kombiniral zvezdniške in "resne" goste, nekaj pogovorov - takrat, ko bo sedel na stolčku sodnika v oddaji America's Got Talent, ki je pod okriljem NBC-ja - pa bo posnetih tudi vnaprej.

"Pri izpraševanju imam zelo oseben slog, ki so ga britanski gledalci že navajeni, upam pa, da se bom z njim približal tudi Američanom. Moje vodilo pri pogovorih je - ne naredi jih dologčasnih. Pravi sovražnik televizije je apatija."

O pravilni izbiri je prepričan CNN-ov predsednik Jonathan Klein: "Morgan je sposoben novice pogledati z različnih zornih kotov in jim dodati tudi kanček humorja."