Otočani so že
Otočani so že "ponoreli" za domnevnim novim parom. Foto: EPA

Vsi svetovni mediji so povzeli poročanje avstralskega tabloida Women's Day, ki je pred nekaj dnevi zapisal, da 30-letni princ in šest let mlajša igralka že nekaj časa hodita skrivaj na zmenke.

Revija piše, da sta se Harry in Emma spoznala lani prek skupnega prijatelja, ki ga je Harry prosil, naj mu pomaga spoznati Emmo. Igralka se je malo predtem razšla s študentom Matthewom Janneyjem, ki velja za enega izmed najboljših igralcev ragbija na oxfordski univerzi.

Princ je izvedel, da je Emma spet samska. Tako je igralki po posredovanju prijatelja poslal elektronsko sporočilo, v katerem ji je jasno pokazal zanimanje in jo povabil na zmenek. Na prvi zmenek je princ povabil še nekaj skupnih prijateljev, saj ni želel, da bi se Emma znašla v zadregi. Po nekaj zmenkih pa sta se zvezdnika imela priložnost bolje spoznati, princ naj bi bil nad mlado igralko popolnoma očaran.

Britanca govoric še nista komentirala.

Igralka in diplomantka univerze Brown ter ambasadorka dobre volje organizacije za enakopravnost spolov Združenih narodov se je pred Janneyjem sestajala z milijonarjem Willom Adamowiczem, angleški mediji pa so ju že skoraj zaročili. Princ Harry je nazadnje bil v resni zvezi z manekenko Cressido Bonas, s katero se je razšel aprila lani.