Vlogo Spidermana je dobil Tom Holland. Foto: Reuters
Vlogo Spidermana je dobil Tom Holland. Foto: Reuters

Holland je bil za ikonično vlogo izbran po nekaj snemanjih in sestankih, za Hollanda pa sta navijala tudi producenta Kevin Feige in Amy Pascal, ki ju je navdušil z nastopom v filmu The Impossible iz leta 2012, BBC-jevi miniseriji Wolf Hall in prihajajoči drami In the Heart of the Sea.

"Sony, Marvel, Kevin in jaz smo vedeli, da moramo za vlogo Petra Parkerja najti močnega in mladega nadarjenega igralca, ki bo poosebil enega najbolj znanih junakov na svetu," je dejala Pascallova.

Iskanje Spidermana in režiserja novega filma je po pisanju revije Variety potekalo zelo dolgo. Ugibanja, ali se bodo glede igralca odločili za znano ime ali za novinca, so bila v zraku več mesecev. Prav tako so bila v zraku ugibanja o starosti novega Spidermana - ali se bodo odločili za desetletnika ali starejšega igralca. Producent Kevin Feige je namreč namignil, da se bo novi film osredotočil na življenje mladega Petra Parkerja v srednji šoli. Tako sta Marvel in Sony izbirala med igralci, starimi od 14 do 18 let. V ožji izbor so se med drugim uvrstili še Asa Butterfield, Charlie Rowe in Matthew Lintz.

Na režiserski stolček bo sedel Jon Watts, ki sta ga producenta prav tako pohvalila. Film bo izšel 28. julija 2017.

Pred Hollandom sta v vlogi Petra Parkerja, ki se spreminja v Spidermana, nastopila Tobey Maguire in Andrew Garfield.