Angelini je s svojo pozo uspelo pritegniti največ pozornosti. Foto: Reuters
Angelini je s svojo pozo uspelo pritegniti največ pozornosti. Foto: Reuters
Oskarjevka Meryl Streep in oskarjevska nominiranka Melissa McCarthy z Angelinino nogo. Foto: Screenshot NY Magazine

36-letna igralka je s svojim čudaški poziranjem poskrbela za največ prometa na družabnih omrežjih in spletnih forumih.
"V črnem žametu se počutim seksi," je za Us Weekly povedala Joliejeva, oblečena v po meri krojeno črno toaleto Atelier Versace z razporkom do vrha stegna.

In nato pozirala fotografom z naprej iztegnjeno nogo in močno potisnjenim bokom vstran. Pa še enkrat ponovila vajo z Bradom Pittom ob strani. Poza je nemudoma pritegnila pozornost gledalcev.

A očitno je ni hranila le za rdečo preprogo. Ko je podelila oskarja za izvirni scenarij in scenarij po predlogi, je igralka in režiserka (pretirano) zapeljivo pozirala še na odru. Scenarist Potomcev Jim Rash pa ni zamudil priložnosti, da se po svoji veliki zmagi ne bi javno norčeval iz manjerizma Joliejeve in oskarja prevzel s podobno pozo.

"Draga Angelina, pojej kaj"
Angelinina poza je bila tako bizarna, da je zaradi nje Twitter skoraj pregorel. Med drugim so njeni oboževalci še pred koncem podelitve v čast njeni nogi ustvarili stran na Twitterju @AngiesRightLeg (Angiejina desna noga, op. a.), ki ima že več kot 30.000 sledilcev.

A razprava ni bila zgolj v znamenju občudovanja, ampak bolj v znamenju resne zaskrbljenosti za lepo oskarjevko, za katero se zdi, da je na vsaki podelitvi vitkejša. In suhljato telesce Joliejeve je spodbudilo kar 3.399 tvitov na minuto!

"Draga Angelina Jolie ... pojej kaj," je zapisala glasbenica Bonnie McKee. Zvezdnica Resničnih gospodinj iz Atlante Phaedra Parks pa: "Angelina Jolie je čudovita, a potrebuje malce več mesa na teh kosteh!" Parksova je materi šestih otrok predlagala še, da poje "kaj štručk in ocvrtega piščanca".
Photoshop na delu
In seveda, poza je 24 ur po podelitvi že sprožila pravi 'Photoshop trend'.
Pri New York Magazine so tako objavili celo galerijo zvezd z nedeljske podelitve, katerim so s pomočjo računalnika dodali Angelinino - nogo; tako Christopherju Plummerju kot Meryl Streep.