Chuck Norris lahko doseže in naredi čisto vse, pravijo znamenite šale o njem. Ali lahko poskrbi tudi za Romneyjevo zmago? Foto: EPA
Chuck Norris lahko doseže in naredi čisto vse, pravijo znamenite šale o njem. Ali lahko poskrbi tudi za Romneyjevo zmago? Foto: EPA
Chris Rock
Chris Rock se je na neodločene belopolte Američane obrnil s šaljivo razlago, da je Obama pravzaprav belec. Foto: Reuters

Nadvse goreče se je na Romneyjevo stran postavil slavni "vsemogočni" akcijski igralec Chuck Norris, saj je na YouTubu skupaj s svojo ženo objavil videoposnetek, v katerem prepričuje Američane, da bi nov štiriletni mandat Obame prinesel "tisoč let teme". "Če se ozremo v zgodovino, lahko vidimo, da sta naša dežela in svoboda napadeni. Zdaj smo na prelomni točki in prav lahko se zgodi, da bo država, ki jo poznamo, izginila za vedno, če ne bomo spremenili smeri," je opozoril Norris, ki pa ni edini silak, ki bo svoj glas oddal Romneyju - enako se je namreč odločil tudi Hulk Hogan. Z njima se strinja tudi bejzbolski zvezdnik Alex Rodriguez, ki ga je javnost spoznala tudi kot Madonninega ljubimca.

V veliko zabavo številnih je Romneyja podprla tudi legendarna pornozvezdnica Jenna Jameson, ki je dejala: "Veselim se novega republikanca na položaju predsednika. Ko si bogat, hočeš republikanca za predsednika." Republikanskega kandidata je podprl tudi razvpiti mogotec Donald Trump, ki je nekoč sanjal, da bi kar sam postal predsednik, za Romneyja bo svoje glasove oddala tudi večina ameriških countrypevcev, pa tudi igralci Jon Voight, Kelsey Grammer, Clint Eastwood in Robert Duvall ter znana rockerja Meat Loaf in Kid Rock.

Na MMC-ju smo ameriške predsedniške volitve vso noč spremljali tudi v živo!

Zvezdniki pomagali v Obamovi kampanji
Precej daljši zvezdniški seznam pa je zacementiran pod podporo Baracka Obame, saj se je v njegovi uradni kampanji znašlo kar 181 imen igralcev, pevcev, športnikov, politikov.

Komik Chris Rock je neodločenim belopoltim volivcem poslal šaljivo razlago, zakaj voliti za Obamo - ker je belec! V videoposnetku je tako navedel nekaj razlogov, s katerimi je podprl svojo trditev. "V mladosti so Baracka vsi poznali kot Barryja, kar je tretje najpogostejše ime med belci, takoj za Jeffom in Codyjem," pojasnjuje Rock.

"To pa sta belca, ki sta ga vzgojila. Tako zelo sta bela, da morata nositi sončna očala, da ne bi drug drugega čisto zaslepila," nadaljuje, medtem ko se na zaslonu pojavi fotografija dedka in babice Baracka Obame, nato pa iz rokava strese še nekaj šal na račun Obamovega "belopoltega" igranja golfa, njegovega hišnega ljubljenčka, igranja bovlinga.

181 slavnih kot uradnih podpornikov
Goreče se je na demokratski konvenciji zanj zavzela igralka Scarlett Johansson, z njo pa se strinjajo tudi njeni igralski kolegi Eva Longoria, Jessica Alba, Don Cheadle, Jared Leto, Natalie Portman, Sarah Jessica Parker, Maggie in Jake Gyllenaal, George Clooney ter številni drugi.

Obamo podpirajo tudi pevci Gwen Stefani, Nicki Minaj, Jay-Z, Lady Gaga, John Legend, Jon Bon Jovi, Katy Perry, Bruce Springsteen in Sheryl Crow, pa slavni košarkarji Michael Jordan, LeBron James in Magic Johnson ...