Trenutno Jackson bolj potrebuje denar kot pa svoje rokavice. Foto: EPA
Trenutno Jackson bolj potrebuje denar kot pa svoje rokavice. Foto: EPA

Svetleče rokavice si je Jackson prvič nadel že leta 1983 v videospotu za svojo uspešnico Billie Jean, vse od tedaj pa so njegov zaščitni znak. Do zdaj so po svetu prodali že nešteto kopij njegovih rokavic, ki skupaj z oprijetimi hlačami, belimi nogavicami, kričečim jopičem, črnim klobukom in sončnimi očali predstavljajo priljubljen kostum za noč čarovnic.

Na dražbi bodo med drugim prodajali tudi veličastna vrata, ki so nekoč krasila vhod v Jacksonov Neverland, in okrog 2.000 pevčevih osebnih predmetov.

Dražba naj bi se začela 21. aprila, vsi predmeti pa bodo morebitnim kupcem predhodno na ogled. Ponudbe bodo na dražbi kot običajno sprejemali tako neposredno v dvorani kot tudi preko medmrežja, vse skupaj pa bo prenašala televizijska hiša Auction Network. Kralj popa je že obljubil, da bo del zbranega denarja namenil dobrodelni organizaciji MusiCares, ki pomaga glasbenikom v stiski.

Jcksonova finančna kriza
Da se je Jackson odločil, da bo prodal nekaj svojih reči, ni presenečenje, saj se je vse od obtožb o zlorabi otrok leta 2003 spopadal s pomanjkanjem denarja, zaradi česar je skoraj izgubil Neverland, po bivanju v Bahrainu pa ga je doletela še tožba zaradi neizpolnjene pogodbe o snemanju albuma.

Avgusta letos je pevec dopolnih okroglih 50. let, svojim oboževalcem pa je obljubil, da se bo postopoma vrnil na koncertne odre - kot že tolikokrat do zdaj.

J. R.