Afero Billa Clintona in Monice Lewinski so svetovni mediji obdelali po dolgem in po čez. Foto: EPA
Afero Billa Clintona in Monice Lewinski so svetovni mediji obdelali po dolgem in po čez. Foto: EPA
Heidi Fleiss
Precej prostora so tabloidi namenili tudi "hollywoodski madame" Heidi Fleiss. Foto: EPA
Urška Čepin
Prvo mesto najbolj prežvečenih medijskih afer v slovenskem tisku pa si najverjetneje zasluži ločitvena vojna Aleša in Urške Čepin. Foto: MMC RTV SLO

Na seznamu so se znašle zgodbe o seksu, prevarah in lažeh, ki so jih pokrivali mediji po vsem svetu, pa tudi lokalne ameriške afere. Deseto mesto je tako zavzela zgodba zakoncev Gosselin in njunih osmih otrok - dvojčkov in šesterčkov, ki skupaj nastopajo v resničnostni oddaji Jon & Kate plus 8. Pranje njunega umazanega perila pa zadnje tedne pridno polni naslovnice ameriških tabloidov.

Na deveto mesto največkrat prežvečenih afer so uvrstili zgodbo najslavnejše zvodnice in prostitutke Heidi Fleiss. Leta 1987 so "hollywoodsko madame" zaradi utaje davkov in sodelovanja v verigi prostitucije obsodili na tri leta zapora, njene vplivne stranke, med katerimi je bil tudi igralec Charlie Sheen, pa niso bile kaznovane. Prostitucija se je znašla tudi na osmem mestu lestvice, v glavni vlogi pa je tokrat nastopil newyorški guverner Elliot Spitzer, ki se je zaradi krajšanja časa s predstavnico najstarejše obrti Ashley Dupre nazadnje javno opravičil in tudi odstopil.

Od kolena ...
Seksualne prigode poročenega cerkvenega dostojanstvenika Jima Bakerja in njegove 21-letne tajnice so uvrstili na sedmo mesto, na šestem pa se je znašla zgodba o osmerčkih in njihovi mami Nadyi Suleman, ki je naslovnice tabloidov polnila v začetku letošnjega leta. Drugo polovico lestvice začenja zloglasna zgodba o zlobni drsalki Tonyji Harding, ki je organizirala napad na drsalko Nancy Kerrigan, saga o njenem poškodovanem kolenu pa se je vlekla kar precej časa.

... do nezakonite ljubezni
Nesrečna jubezenska zgodba učiteljice Mary Kay Letourneau in njenega učenca, ki je imela nazadnje srečen konec, se je uvrstila na četrto mesto. Maryjin učenec Vili je imel le 12 let, ko je zanosila z njim, zato so jo obsodili zaradi posilstva. Zaradi lepega vedenja so jo predčasno izpustili, a pod pogojem, da nima več stikov z Vilijem. Ne samo da je dogovor prekršila, ampak ji je v tem času uspelo z Vilijem celo še enkrat zanositi. Vrnila se je v zapor za kar sedem let, a Vili jo je čakal in leta 2005 sta se tudi poročila.

Odrezan in spet prišit
Nočna mora vsakega moškega - besna žena, ki ti odreže penis - se je uvrstila na tretje mesto, v glavnih vlogah pa sta nastopila zakonca John in Lorena Bobbitt. Zgodba 17-letne "lolite z Long Islanda" Amy Fisher, zaradi katere je Joey Buttafuoco poskušal umoriti svojo ženo Mary Jo, je osvojila drugo mesto, na prvem pa se je znašla najslavnejša modra obleka vseh časov. Saj veste, tista, ki je imela na sebi madež. Ameriški predsednik Bill Clinton pa je bil tisti, ki je s svojo semensko tekočino umazal lepo modro obleko svoje pripravnice Monice Lewinsky. Sledilo je javno predsednikovo laganje, pa zaslišanje pred veliko poroto in opravičilo, Billovo in Monicino "bližnje srečanje" v Ovalni pisarni pa se je trdno zasidralo med šalami na račun oralnega seksa.

T. H.