Beckham ne pozna počitka - marca je predstavil tudi novo kolekcijo spodnjega perila za švedsko verigo H & M. Foto: EPA
Beckham ne pozna počitka - marca je predstavil tudi novo kolekcijo spodnjega perila za švedsko verigo H & M. Foto: EPA
Victoria Beckham
Victorie v Parizu ni videti pogosto, februarja pa si je na Parku princev le ogledala svojega moža 'na delu'. Foto: EPA

Nogometni zvezdnik, ki je v torek ponovno zaigral v Ligi prvakov - njegov novi klub PSG je doma remiziral z veliko Barcelono, je dan pred obračunom v pogovoru za CNN dejal, da trpi, ko živi v francoski prestolnici, saj so žena Victoria in njuni štirje otroci ostali v Londonu, kjer obiskujejo šolo oziroma vrtec.

Temu bi se marsikdo čudil, saj Beckham, odkar je član PSG-ja, živi v enem najboljših pariških hotelov Le Bristol, v katerem se razvaja v razkošni suiti z marmornato kopalnico. Vodja kuhinje v hotelu je eden najbolj priznanih kuharskih mojstrov na svetu, bivanje v tej sobi pa stane nekaj tisoč dolarjev - na noč. A zvezdnik priznava, da ta strošek ni nič v primerjavi s ceno, ki jo plačuje za svojo pariško "avanturo".

"Otroci me razumejo"
"Ni mi lahko. Vsak dan se moram žrtovati zaradi nogometa, vsak dan moram ob stran poriniti vlogo, ki jo imam najraje - da sem mož in oče. Vsi se zavedamo, da bomo ločeni le za relativno kratek čas, a najtežje na svetu je, da ne vidiš svojih otrok vsak dan. A to skušam sprejeti tako jaz kot oni - Brooklyn, Romeo, Cruz in Harper razumejo, da imajo pač zelo zasedenega očka," je dejal.

Dodal je, da najstarejši sin, 14-letni Brooklyn, počasi že spoznava, da se mora zaradi tega, ker je zrasel v zvezniški družini, kljub vsemu razkošju zaradi varnosti nekaterim stvarem tudi odpovedati. "Vse ga zanima, rad bi šel povsod in preizkusil vse, a z Victorio mu morava kaj tudi preprečiti. A če sem povsem pošten, otrokom dovoliva početi 99 odstotkov vsega, kar si želijo, saj res hočeva, da bi imeli kolikor se da običajno življenje," je dodal Beckham, ki je nedavno postal tudi ambasador kitajskega nogometa.

Petmesečna pogodba
Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in Reala Madrida se je z družino pred leti preselil v Los Angeles, nato pa je "mesto angelov" zamenjal za "mesto luči". Francoskemu moštvu se je skoraj 38-letnik pridružil januarja, vso plačo, ki jo je oziroma jo še bo zaslužil v petih mesecih, pa bo namenil pariškim otroškim dobrodelnim organizacijam.

Kaj se bo zgodilo maja, ko se mu bo pogodba iztekla, še ni jasno, je pa njegova žena Victoria že jasno povedala, da se želi po desetletju bivanja v tujini znova ustaliti v rodnem Londonu.