Paul Walker je umrl v prometni nesreči novembra lani. Imel je 40 let. Foto: Reuters
Paul Walker je umrl v prometni nesreči novembra lani. Imel je 40 let. Foto: Reuters

Igralčevo bogastvo se ocenjuje na 25 milijonov ameriških dolarjev, vse bogastvo pa bo pripadlo njegovi hčerki Meadow. Igralec ni ničesar zapustil niti svojemu dekletu Jasmine Pilchard-Gosnell.

Zapuščinska razprava bo na sodišču 20. februarja, po pisanju ameriških medijev pa je vprašanje o dedovanju prineslo tudi nekaj zapletov.

Meadow namreč trenutno živi s svojo materjo Rebecco Soters na Havajih, igralčev oče, ki je imenovan za izvršitelja oporoke, pa je na sodišču že vložil vlogo, da se za zakonito skrbnico imenuje njegova žena Cheryl Walker. Paul naj bi sam zahteval, da za Meadow in ves denar po njegovi smrti poskrbi njegova mati.

Najstnica se je k svojemu očetu v Los Angeles preselila nekaj mesecev pred njegovo smrtjo, igralčev bližnji prijatelj Brandon Birtell pa je za ameriški People dejal, da je Paul bil najsrečnejši na svetu, ko je hčerka začela živeti pri njem: "Pred kratkim mi je dejal, da je srečen kot še nikoli v življenju, saj je bil njegov odnos s hčerko vse boljši." Ponosni očka je tudi sam večkrat povedal, da je življenje s hčerko perfektno: "Vesel sem, da sem jo imel pri 25, saj se pri mojih 40-ih in njenih 15-ih odlično ujameva."

V smrt zdrvela s 160 kilometri na uro
Nesreča, ki je pretresla Hollywood, se je zgodila novembra lani severno od Los Angelesa. Igralec se je želel udeležiti dogodka svoje dobrodelne organizacije Reach Out Worldwide. Peljal ga je nekdanji dirkač Roger Rodas, ki je izgubil nadzor nad vozilom in se zaletel v objekt ob cesti, po trku pa je avto eksplodiral. Rodas je vozil 160 km/h, kar je še enkrat hitreje, kot je dovoljeno na odseku, kjer se je nesreča zgodila.

Walker je svojo kariero začel kot otroški igralec in maneken, svoj zmagoviti pohod na velika platna pa je začel leta 2001 s filmom Hitri in drzni, v katerem je upodobil policista Briana O'Connerja. Snemati so začeli že sedmi del te franšize, ki bo kljub igralčevi smrti v ameriške kinematografe prišel aprila letos.