Paula je bila na začetku svoje kariere navijačica, tao je postala pevka in na koncu je pristala v šovu Ameriški Idol. Foto:
Paula je bila na začetku svoje kariere navijačica, tao je postala pevka in na koncu je pristala v šovu Ameriški Idol. Foto:
Paula Abdul
Zvezdnica je med leti sojenja velikokrat spustila tudi kakšno solzo žalosti.
Žirija Ameriškega idola.
Prazen stolček naj bi zasedla povratnica v šov pevka Kara DioGuardi. Kara je namreč že bila del tv-fenomena preteklo leto, vendar jo je televizijska hiša odslovila.

Zvezdnica je v noči na četrtek svojo odločitev sporočila kar prek spletnega omrežja Twitter. "Z žalostjo v mojem srcu sem se odločila, da se ne bom vrnila v 'Idola'," je napisala na omrežju. "Pogrešala bom bdenje nad novimi talenti, še najbolj pa bom pogrešala sodelovanje v šovu, kjer sem bila navzoča od prvega dneva, in pripomogla, da je postal mednarodni fenomen," je še razložila Paula.

Televizijska postaja FOX je kmalu po njenem oznanilu tudi uradno potrdila, da se Paula ne bo vrnila na sodniški stolček, ki ga je grela od leta 2002. "Paula Abdul je bila pomemben del družine Ameriškega idola preteklih osem let. Žalosti nas dejstvo, da se ne bo vrnila, ampak kljub temu ji želimo vse najboljše," so zapisali v izjavi za javnost.

Vse se je nagibalo k slovesu
Odločitev pevke ni bila nenadna. Že med pogajanji za novo sezono je na Twitterju večkrat sporočila, da njena usoda v šovu visi na nitki. "Veliko mi pomenijo vaše spodbudne besede. V Idola se lahko vrnem samo, če bo ponudba poštena. Upam, da me razumete," je objavila prejšnji teden.

Zataknilo naj bi se pri denarju. Zvezdnica je zahtevala 20 milijonov dolarjev za vrnitev v oddajo. Toda televizijska hiša je bila pripravljena plačati le polovico zahtevanega denarja.

Letos je slavil Kris
Osma sezona priljubljenega šova Ameriški idol (American Idol) je letos proslavila Krisa Allena. 23-letni študent iz Arkansasa je v finalu premagal tekmeca Adama Lamberta, ki je veljal za favorita. Zmaga na priljubljenem šovu (finale si je ogledalo več kot 28 milijonov gledalcev, lanskega pa celo 32 milijonov) je Krisu prinesla pogodbo za snemanje plošče.

Televizijski fenomen
Idol je prerasel v TV-velikana, ki vsako leto postreže z nekaj resnično nadarjenimi glasbeniki, ki navadno svoje sodelovanje v šovu nadgradijo z uspešno kariero. Poleg Carrie Underwood, ki je po zmagi pobrala množico countrynagrad, sta se v pop-rocku proslavila še Kelly Clarkson in eden izmed "zgolj" preteklih finalistov, Chris Daughtry.

Na prvih mestih glasbenih lestvic so končali še Eliott Yamin, Catherine McPhee, Jordin Sparks, Kellie Pickler in številni drugi, ki potrjujejo moto, da je pomembno sodelovati in ne zmagati, saj so nekateri "zgolj sodelujoči" celo uspešnejši od zmagovalcev.