Ryan Lochte je bil zaradi svojih laži tarča posmeha že v Riu. Foto: Reuters
Ryan Lochte je bil zaradi svojih laži tarča posmeha že v Riu. Foto: Reuters

Lochte se je skupaj s še tremi drugimi ameriškimi plavalci v Riu zapletel v škandal: po pijanskem razgrajanju na neki bencinski črpalki so si izmislili zgodbo o oboroženem ropu. Posledično je šestkratni olimpijski prvak izgubil vse štiri sponzorje, poleg tega pa so ga, potem ko se je javno opravičil zaradi laganja, za 10 mesecev izključili s tekmovanj.

A celotna ameriška javnost mu očitno še ni odpustila spodrsljaja. Po nastopu v omenjeni plesni oddaji, v kateri je njegova partnerka poklicna plesalka Cheryl Burke, sta, medtem ko so žiranti podajali svoje ocene, na oder pridrvela dva moška v majicah s "protilochtejevskim" motivom.

"Malo sem prizadet"
Kmalu so posredovali varnostniki in omenjena moška ter še nekaj drugih protestnikov pospremili iz studia, poročajo viri z ABC-ja, kjer oddajo snemajo. Po incidentu so hitro preklopili na oglasni blok, ko ga je bilo konec, pa je Lochte na robu solz povedal: "Toliko občutkov mi ta hip šviga po glavi. Malo sem prizadet. Prišel sem sèm in hotel narediti nekaj, v čemer se ne počutim ravno sproščeno, in sem." Za E! pa je povedal, da se mu je zdelo, da je "nekdo segel vanj, mu iztrgal srce in ga poteptal".

Zabava Zvezde plešejo, v kateri slavno osebnost "sparijo" s poklicnim plesalcem, je v ZDA znana po tem, da se v njej radi predstavijo zvezdniki, ki želijo osvežiti svojo kariero ali izboljšati javno podobo. Tudi Lochte je v napovedniku priznal, da je to po času, ko se je v medijih znašel "iz napačnih razlogov", njegova druga priložnost, ki je ne želi zapraviti. S Cheryl sta fokstrot zaplesala na pesem Michaela Bubleja Call Me Irresponsible (Praviš, da sem neodgovoren), ki je zaradi tematike popolna zanj, ga je zbodla soplesalka.