Clint in Dina sta se poročila leta 1996, skupaj pa imata danes 16-letno hčerko Morgan. Foto: EPA
Clint in Dina sta se poročila leta 1996, skupaj pa imata danes 16-letno hčerko Morgan. Foto: EPA

83-letni igralec in režiser se po 17 letih zakona ločuje od svoje 35 let mlajše žene Dine Ruiz Eastwood, nekdanje televizijske novinarke. Zakonca, ki sta se poročila leta 1996, skupaj pa imata danes 16-letno hčerko Morgan, naj bi živela ločeno že nekaj časa, piše ameriški People.

Trojica se je leta 2012 ameriškemu občinstvu predstavila v novi resničnostni seriji na kabelski televiziji E!, na vsakem koraku so kamere tako sledile življenju družine Clinta Eastwooda. V šovu je nastopilo vseh Clintovih osem otrok, veliko vlogo je imela njegova 19-letna hčerka Francesca Eastwood, dobil jo je v zakonu z igralko Frances Fisher, poudarek pa je bil na njenih igralskih ambicijah (Francesca je že pri sedmih letih nastopila v očetovem filmu True Crime).

Filmska zgodba zakoncev Eastwood
Mimogrede, precej filmska je že zgodba, kako sta se zdajšnja zakonca Eastwood našla: leta 1993 je morala Ruizova, mlada novinarka pri kalifornijski televizijski postaji KSBW, narediti profil svežega oskarjevca (kipec je dobil za film Neoproščeno). Dotlej ni videla še nobenega Eastwoodovega filma, obenem pa je bila tudi do ušes zaljubljena v svojega fanta. Po (očitno uspešnem) intervjuju sta se še naprej srečevala na različnih prireditvah in po približno letu jo je zdaj že samsko povabil ven – a kaj, ko je že po prvem zmenku za tri mesece izginil v Iowo, kjer so snemali film Najini mostovi. Kljub temu sta ostala v stiku in drugo je, kot pravijo, zgodovina.