Le nekaj ur po samomoru Scottove so v New York Postu objavili novico (ali bolje, govorico), da sta se z Jaggerjem pred kratkim razšla. Rockerjevi predstavniki so vse zanikali. Foto: Reuters
Le nekaj ur po samomoru Scottove so v New York Postu objavili novico (ali bolje, govorico), da sta se z Jaggerjem pred kratkim razšla. Rockerjevi predstavniki so vse zanikali. Foto: Reuters
Predstavniki medijev od ponedeljka taborijo pred stanovanjem priznane modne oblikovalke, ki je 90 minut pred domnevnim samomorom svoji asistentki poslala sporočilo s prošnjo, naj se oglasi pri njej. Foto: Reuters
Zasebno letalo skupine The Rolling Stones na letališču v Perthu, kjer bi morali začeti avstralsko turnejo, a so koncert odpovedali. Kako bo z naslednjimi datumi, še ni znano. Foto: Reuters
Nicole Kidman v obleki s podpisom L'Wren Scott na lanskem filmskem festivalu v Cannesu. Foto: EPA

Priznano ameriško modno oblikovalko, ki bi bila letos stara 50 let, je v njenem newyorškem stanovanju mrtvo našla asistentka. Policisti domnevajo, da si je življenje vzela sama.

Le uro in pol prej je Scottova asistentki poslala SMS-sporočilo in jo prosila, naj se oglasi pri njej, ni pa povedala, zakaj. Pri truplu niso našli nobenega poslovilnega sporočila, a vseeno za zdaj preiskava kaže na samomor, poroča BBC.

Jagger zanika konec zveze
Stonesi bi morali avstralsko turnejo odpreti v sredo v Perthu, napovedanih pa je še pet koncertov v Avstraliji, drugi 25. marca v Sydneyju. Načrtovali so tudi nastop v Aucklandu na Novi Zelandiji v aprilu, junija pa naj bi se turneja On Fire preselila na staro celino.

Kot poročajo britanski mediji, je 70-letni sir Mick "popolnoma šokiran in užaloščen" zaradi smrti Scottove, s katero sta se začela sestajati leta 2001.

V ponedeljek se je v New York Postu pojavila vest, da sta se Jagger in Scottova ravno razšla, kar pa so predstavniki pevca ostro zanikali v uradni izjavi: "Zgodba v New York Postu o razhodu med Mickom Jaggerjem in L'Wren Scott je 100-odstotno neresnična in nima nobene realne osnove. Gre za grozljivo in netočno govorico v tem zelo tragičnem obdobju za Micka."

Slavne oboževalke
Med tiste, ki so cenili delo Scottove, spadajo tudi supermodel Naomi Campbell, urednica revije Vogue Anna Wintour in popzvezdnica Madonna. Campbellova jo je opisala kot "sinonim za eleganco in ženstvenost", Wintourjeva pa kot "popolno perfekcionistko ... vedno neverjetno radodarno, milo, prijazno in zelo zabavno".

Madonna je po smrti Scottove v izjavi za javnost zapisala: "To je grozljiva in tragična izguba. Tako sem jezna. Oboževala sem delo L'Wren, in vedno je bila tako dobra do mene." Tudi igralka Nicole Kidman, s katero sta prijateljevali, naj bi bila "popolnoma potrta in v šoku", zato ni mogla dati izjave za medije. Bianca Jagger, ena izmed Mickovih nekdanjih žena, je na Twitterju zapisala: "Žalostna sem zaradi izgube krasne in nadarjene L'Wrenn Scott. Moje misli in molitve so pri njeni družini. Naj počiva v miru."

Poslovne težave?
V javnost so, kot piše BBC, prišle tudi informacije o tem, da je podjetje Scottove LS Fashion Limited upnikom 31. decembra 2012 dolgovalo 7,6 milijona dolarjev, medtem ko je bilo njeno premoženje ocenjeno na veliko manj: 1,7 milijona.

Prejšnji mesec je oblikovalka odpovedala sodelovanje na londonskem tednu mode, saj naj ji ne bi uspelo dokončati ključnih kosov iz kolekcije.

L'Wren Scott, rojeno Luann Bambrough, so v ameriški zvezni državi Utah vzgajali mormonski posvojitelji. Nekdanja manekenka, ki je v višino merila kar 1,93 metra, je kariero začela v Parizu, nato pa se je preselila v Los Angeles in postala stilistka. Lastno prestižno znamko je ustanovila leta 2006, pozneje je sodelovala tudi z verigo dostopne mode Banana Republic.

Njene kreacije so na rdečih preprogah nosile številne zvezdnice, med njimi Oprah Winfrey, Sarah Jessica Parker in Angelina Jolie. Bila je tudi kostumografinja, med drugim je oblikovala kostume za filma Oceanovih trinajst in Široko zaprte oči.