Poslovne zadeve sester Kardashian nadzira njihova mama Kris, ki je tudi producentka resničnostnih šovov, v katerih nastopajo vsi člani njene družine. Foto: EPA
Poslovne zadeve sester Kardashian nadzira njihova mama Kris, ki je tudi producentka resničnostnih šovov, v katerih nastopajo vsi člani njene družine. Foto: EPA

Ta je sestre Kim, Khloe in Kourtney krivila za propad finančnega podjetja, katerega predstavnice so bile.

Proti sestram in njihovi materi in menedžerki Kris je januarja podjetje Revenue Resource Group, lastnik blagovne znamke plačilne kartice Mobile Resource, vložilo tožbo, saj naj ne bi upoštevale pogodbe, po kateri bi morale sodelovati v promocijskih dejavnostih za kartico, znano tudi pod nazivom Kardashian Kard.

Članice družine Kardashian, ki nastopa v več resničnostnih šovih, naj bi privolile v to, da bodo v medijih in na družabnih omrežjih govorile le dobre stvari o kartici, v zameno za to pa naj bi dobile honorar in določen odstotek od prihodka od strank, ki bi si kartico omislile. A dogovora po tem, ko se je na kartico zaradi visokih stroškov vodenja računov usul plaz kritik, Kardashianove niso več upoštevale, razdrle so pogodbo in dajale negativne komentarje o kartici.

Podjetje se je znašlo v finančnih težavah, zato so na vrhovnem sodišču zvezne države Kalifornije v Fresnu vložili tožbo, v kateri so zahtevali 75 milijonov dolarjev odškodnine za kršenje dogovora, zvezdnice pa naj bi ne samo kršile dogovorov iz pogodbe, ampak tudi ogrozile skupni posel, zaradi česar naj bi bile odgovorne za morebiten propad podjetja. A odvetniki Kardashianovih so hitro "udarili" s sodno taktiko, znano pod izrazom "anti-SLAPP (strategic lawsuit against public participation)", ki jo v Kaliforniji številni uporabljajo za to, da se rešijo tožb, ki izhajajo iz izražanja mnenja o temah, ki se tičejo javnosti. To je v tej ameriški zvezni državi sprožilo živahno javno debato.

Sodnik Jeffrey Hamilton se je odločil, da primer razveljavi, saj je menil, da podjetje ne more dokazati, da so Kardashianove odgovorne za propad posla. Hkrati je tožniku naložil poravnavo sodnih stroškov, ki so jih imele zaradi vpletenosti v primer Kardashianove.