Tigerjeva javna podoba vzornega družinskega očeta se podira kot hišica iz kart. Foto: US
Tigerjeva javna podoba vzornega družinskega očeta se podira kot hišica iz kart. Foto: US
Del dolge zbirke Tigerjevih trofej. Foto: EPA
Družinski portret.

Najbolje plačanega športnika sveta je iz zmečkane pločevine avtomobila z njegovo palico za golf pred 10 dnevi ob 3.00 ponoči pogumno reševala njegova soproga, švedska manekenka Elin Nordegren.
Popolna zgodba za na naslovnice tračarskih revij. A že kmalu se je izkazalo, da gre pri Tigerju, prometni nesreči, Elin, golfpalici in pozni nočni uri za precej večjo zgodbo.
Zakonca sta se namreč po pričanju številnih sosedov tisti večer močno sprla (najverjetneje zaradi Woodsovih skokov čez plot - dva dni pred nesrečo je namreč National Enquirer objavil zgodbo njegove domnevne ljubice Rachel Uchitel) in razjarjena Nordegrenova se je s palico za golf zapodila za soprogom, ki je njenemu besu poskušal ubežati z avtomobilom.
Popolna podoba razpada
V ameriških medijih je te dni Tiger novica številka ena. 33-letnega vrhunskega golfista je javnost vedno videla kot družinskega človeka, profesionalca, obvladovanega, osredotočenega, celo dolgočasnega - a to je bilo pred 27. novembrom.
Medtem ko sta se zakonca obdala z zidom molka v svoji floridski graščini (Woods je večkrat zavrnil pogovor s policijo in odpovedal udeležbo na več golfturnirjih), iz katere je za zdaj prišlo le neko Tigerjevo spletno opravičilo soprogi za "napake", tisk melje in melje, vsak dan pa se pojavi nova ženska, ki trdi, da je imela razmerje z zvezdnikom.
Vsak dan nova ljubica
Za zdaj so takih deklet našteli vsaj 10. Vsaj potrjenih. Četico povezujejo ljubezen do zabave in ne prav ugledni poklici: hostesa v nekem klubu, barmanka, menedžerka v lasvegaškem nočnem klubu, promotorka, natakarica, naključna blondinka, pornozvezdica, britanska TV-hostesa, neznana starejša Floridčanka, še več lasvegaških žurerk ...
Mnoge so pripravljene opravljati preizkus z detektorjem laži, dve izmed njih sta predložili posnete telefonske pogovore in SMS-e z Woodsom, nekatere so si tudi že najele odvetnike.
Intervju z Woodsom so trenutno mokre sanje vseh medijev, z Oprah na čelu, ki naj bi si vroče želela ekskluzivnega pogovora s Tigerjem, sicer svojim prijateljem. Kakor koli že, Woods je v teh dneh na VSEH naslovnicah. Resni, rumeni, še bolj rumeni mediji ... povsod. Le na tistih, kjer bi si najbrž želel, ga ni - na športnih.