Slavja se je med drugim udeležil tudi Eros Ramazzotti. Foto: EPA
Slavja se je med drugim udeležil tudi Eros Ramazzotti. Foto: EPA
Tina Turner in Erwin Bach
Turnerjeva in Bach, ki sta skupaj že 27 let, sta se sicer uradno poročila že pred nekaj tedni. Foto: EPA

Turnerjeva in Bach, ki sta skupaj že 27 let, sta se sicer uradno poročila že pred nekaj tedni, zdaj pa je prišlo na vrsto še veliko slavje. Povabljenih naj bi bilo 120 znanih gostov z vsega sveta, novinarji pa nikakor niso bili zaželeni. Vse goste sta zakonca prosila, naj pridejo oblečeni povsem v belo barvo, saj to nalaga budistična tradicija.

Med njimi so bili ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey, ameriški pevec David Bowie ter poppevec Eros Ramazzotti in modni oblikovalec Giorgio Armani iz Italije, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi velikega zanimanja radovednežev in fotografov je policija zaprla dostop do gradu podobnega posestva Chateau Algonquin tik ob Züriškem jezeru, v katerem živita 73-letna Turnerjeva in njen mož, 57-letni Nemec Erwin Bach. Pevka, ki z glasbenim menedžerjem Bachom ob Züriškem jezeru živi že dobrih 15 let, je nekaj mesecev pred poroko 'da' rekla tudi Švici - konec aprila ji je država podelila državljanstvo, je še poročal dpa.

Turnerjeva, ki je s svetovnimi uspešnicami, kot sta We Don't Need Another Hero in The Best, zaslužila milijone, se za budizem zanima že od 70. let preteklega stoletja. Drugič se je sicer poročila kar 51 let po svoji prvi poroki - takrat je še pod imenom Anna Mae Bullock zvestobo obljubila pevcu Iku Turnerju, s katerim pa sta se leta 1978 ločila.