Foto:
Foto:
Charles je prvič pred oltar stopil 29. julija 1981, ko se je poročil s princeso Diano.
Camilla bo po poroki uporabljala naziv Njena kraljeva visokost, vojvodinja Cornwalla.

Po poročanju medijev bo veličastna poročna slovesnost v kraljevem dvorcu Windsor.

56-letni Charles in 58-letna Camilla naj bi imela ljubezensko razmerje še v času Charlesovega zakona s pokojno princeso Diano, s katero sta se ločila leta 1996.

Diana je za propadli zakon krivila Camillo, neprizanesljivi pa so bili tudi britanski mediji, zaradi česar se par dolgo po Dianini smrti ni želel skupaj pokazati v javnosti. Princesa Diana je umrla leta 1997 v avtomobilski nesreči v Parizu.

Blagoslov poroki je dala tudi britanska kraljica Elizabeta II., ki je dejala, da je zelo vesela, da se bosta Charles in Camilla poročila.

Svojo podporo odločitvi očeta sta izrazila tudi sinova, princa William in Harry. Kot so sporočili iz Clarence Housa, sta dejala, da paru želita srečo in da sta navdušena nad novico o poroki.

Čestitkam ob zaroki se je pridružil tudi premier Tony Blair, iz njegovega kabineta so paru poslali čestitko v imenu celotne vlade, v kateri so jima zaželeli vse najboljše.

Po poroki, ki je napovedana za 8. april, bo Camilla uporabljala naziv Njena kraljeva visokost, vojvodinja Cornwalla. Če pa bo Charles postal kralj, pa Charlesova dolgoletna ljubica ne bo postala kraljica, ampak bo njen naziv Kraljevo visočanstvo, prinčeva žena.